Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

V Karviné se konalo krajské kolo festivalu poezie Wolkerův Prostějov

9. dubna 2010 11:23 | Karviná | Monika Danková

Pojďte se s námi podívat na nejlepší recitátory Moravskoslezského kraje. Všichni se sešli v karvinském Domě kultury na soutěži Wolkerův Prostějov, která má již v naší zemi dlouholetou tradici.

Nezodpovědným řidičům odtahují v Karviné auta kvůli čištění

9. dubna 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Každoročně po zimě vyrážejí do ulic čistící stroje, aby zametly přebytečný štěrk a nánosy po zimě z karvinských cest a chodníků. Po špatných zkušenostech s nezodpovědnými řidiči, kteří v minulosti nerespektovali dopravní značení upozorňující na dočasný zákaz stání, se i letos rozhodla radnice překážející auta odtahovat.

S kontrolou „Šestky“ se v Karviné nepřestává

8. dubna 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

V rámci projektu Nulové tolerance proběhla další kontrola v problematické lokalitě v Karviné-6. Tentokrát se všechny zainteresované složky zaměřily na ulici Makarenkova.

Pozvánka na soutěž Model Karviná 2010

7. dubna 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Modeláři zvou širokou veřejnost na 27. ročník soutěže Model Karviná 2010. Jako každoročně budou v prostorách Krajského střediska volného času Juventus vystaveny plastikové modely nejrůznějších velikostí. Akce se koná pod záštitou primátora Tomáše Hanzla.

Známe nejlepší sportovce Karviné

6. dubna 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Primátor města Tomáš Hanzel ocenil nejlepší sportovce roku. I letos kromě sportovců, družstev a trenérů ocenilo vedení města i mimořádné sportovní výkony roku a ceny se rozdávaly i za dlouholetou práci ve sportu.  

V Karviné funguje kroužek roztleskávaček

6. dubna 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Pohybový kroužek roztleskávaček nazvaný Lady „J"(džej) Karviná funguje v Krajském středisku volného času Juventus již třetím rokem. Děvčata pravidelně vystupují například na utkáních 2. fotbalové ligy MFK Karviná nebo na různých městských akcích.

Představujeme karvinskou kapelu Sakumprásk

4. dubna 2010 2:48 | Karviná | Monika Danková

Karvinská kapela Sakumprásk vznikla před čtyřmi roky a za relativně krátkou dobu působení má na svém kontě několik desítek odehraných koncertů a dvě vydaná cédečka.

Karvinští školáci se opět zapojili do turnaje ČEZ street hockey

31. března 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinské školy Družby a Dělnická předvedly v turnaji ČEZ street hockey napínavý a vyrovnaný souboj. Přestože se na začátku hry družstva nesměle oťukávala, v druhé polovině zápasu už hráči obou škol bojovali naplno. Z utkání, které se konalo na ZŠ Družby, vyšla nakonec vítězně ZŠ Dělnická.

Odvážný muž z Karviné-Hranic zadržel zloděje

31. března 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

Díky odvaze karvinského občana Vladislava Suchanka skončil za mřížemi sériový zloděj. Pan Suchanek zadržel zloděje, který mu vykrádal jeho dům v Karviné-Hranicích. Za tento odvážný čin mu poděkoval i primátor města.

Pozvánka na velikonoční jarmark do Karviné

30. března 2010 0:00 | Karviná | Monika Danková

1. dubna ožije Masarykovo náměstí v Karviné opět po roce pravým velikonočním jarmarkem. Po celý den budou mít návštěvníci možnost shlédnout ukázky zdobení kraslic, pletení karabáčů či stará lidová řemesla.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více