Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

V Karviné chystají další zázemí pro seniory, denní centrum služeb vznikne i v Domě v Aleji

12. května 2023 17:19 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Karviné je zvýšený zájem o služby denního centra pro seniory, které funguje v budově městských jeslí. Zástupci města proto hledali řešení, jak vyhovět všem dalším zájemcům a řešení se našlo. Záměr byl již schválen zastupiteli na jejich řádném zasedání.

Karvinským strážníkům stačilo pár minut, aby dopadli zloděje, pomohly kamery

12. května 2023 16:37 | Celý MS kraj | Monika Danková

Zapomenutá kabelka na lavičce přilákala v Karviné pozornost dvojice s dvěma dětmi. Místo, aby nález ohlásili, rozhodli se ponechat si její obsah - peněženku a mobil. Díky kamerám se podařilo dvojici vysledovat a usvědčit.

To byl nervák! O vítězi dalšího boje v házené mezi Karvinou a Plzní rozhodly sedmičky

12. května 2023 8:01 | Karviná | Monika Danková

Strhující podívaná čekala na diváky v karvinské házenkářské hale, kde se konal další finálový zápas mezi Karvinou a Plzní. Napětí se dalo doslova krájet, zvláště v posledních minutách zápasu, který nakonec vyhrála Karviná.

Karvinští házenkáři nezklamali, ve finále vedou 2:0 na zápasy. Plzeň porazili na sedmičky

11. května 2023 15:01 | Celý MS kraj | Monika Danková

Strhující podívaná čekala na diváky v karvinské házenkářské hale, kde se konal další finálový zápas mezi Karvinou a Plzní. Napětí se dalo doslova krájet, zvláště v posledních minutách zápasu, který nakonec vyhrála Karviná.

Aktuálně z Karviné: výzva k dopravní nehodě, sčítání drůbeže, značení kol

9. května 2023 20:00 | Karviná | Monika Danková

Policisté se obrací na případné svědky vážné dopravní nehody, která se stala v neděli kolem 18. hodiny u Obchodní akademie v Karviné-Hranicích. Z důvodu výskytu ptačí chřipky byla Karviná nařízením veterinární správy zařazena do pásma dozoru. I letos mají cyklisté možnost nechat si označit své jízdní kolo syntetickou DNA. V pondělí 15. května se koná v pořadí 5. zasedání Zastupitelstva města Karviné. 18. května se uskuteční hromadné očkování psů proti vzteklině.

V Karviné se v červnu chystá větší oprava silnice na ulici Polská

9. května 2023 19:51 | Karviná | Monika Danková

V Karviné se kromě velké opravy povrchu silnice na ulici Rudé armády chystá i další větší oprava a to na ulici Polská. Účelem opravy je zesílení podkladu a zvýšení únosnosti vozovky.

Zdravotníci z Nemocnice Karviná-Ráj pokračují v projektu Děti, nebojte se nemocnice

9. května 2023 17:28 | Karviná | Monika Danková

Děti, nebojte se nemocnice. To je program, který pro malé předškoláky už podruhé připravila karvinská rájecká nemocnice. Jeho smyslem je, aby se děti nebály nemocničního prostředí, lékařů ani vyšetření, která je čekají.

Karvinské Středisko hudby a umění zkrášluje výstava fotografií a keramiky

9. května 2023 17:19 | Karviná | Monika Danková

Ve Středisku hudby a umění probíhá výstava fotografií místního fotoklubu. Jeho součástí je expozice keramické tvorby Kamily Gabryszové a my vás tam teď zavedeme prostřednictvím naší kamery.

Děti, nebojte se nemocnice. Projekt Nemocnice Karviná-Ráj pokračuje

9. května 2023 15:28 | Celý MS kraj | Monika Danková

Děti, nebojte se nemocnice. To je program, který pro malé předškoláky už podruhé připravila karvinská rájecká nemocnice. Jeho smyslem je, aby se děti nebály nemocničního prostředí, lékařů ani vyšetření, která je čekají.

Karvinské děti soutěžily v Eco Games, aktivitu v angličtině pro ně připravila ZŠ Borovského

7. května 2023 10:00 | Karviná | Monika Danková

Základní a Mateřská škola Borovského připravila pro žáky prvního stupně všech karvinských základních škol velkou akci nazvanou Eco Games.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více