Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petr Rehanek

Mateřská škola Frýdlant nad Ostravicí je opět otevřena. Děti se do školky těšily

26. května 2020 9:40 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Mateřská škola Frýdlant nad Ostravicí opět po dvou a půl měsících přivítala své malé žáčky. Ti při svém příchodu zjistily, že na ně čekají nejen nové hračky, ale také nový domeček na zahradě.

SDH Frýdlant nad Ostravicí má nový hasičský vůz. Řadí se mezi špičku hasičských vozidel.

18. května 2020 17:50 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Sbor dobrovolných hasičů ve Frýdlantu nad Ostravicí má nový hasičský vůz. Toto vozidlo si hasiči sami vyšperkovali a firma jim ho na zakázku vyrobila.

Probíhá II. etapa rekonstrukce hřbitova ve Frýdlantu nad Ostravicí

29. dubna 2020 14:45 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Hřbitov ve Frýdlantu nad Ostravicí prochází další rekonstrukcí. Ve druhé etapě bude provedena rekonstrukce bočních chodníků. Stavební práce by mohly být hotovy do jara příštího roku.

Frýdlant nad Ostravicí urychlil stavbu dopravního terminálu. První autobusy by mohly vyjet už v září

22. dubna 2020 20:00 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Už v září by se mohli ve Frýdlantu nad Ostravicí dočkat nového dopravního terminálu. Stavba za více než 30 milionů korun měla původně trvat dva roky. Stavební firmě se ale podařila první etapa mnohem dřív, než se čekalo.

Kotelna - centrum sportu a relaxace je kvůli nařízení vlády uzavřena. Zahájila proto rekonstrukci prostor

14. dubna 2020 16:20 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Sportovní relaxační centrum Kotelna, které slouží obyvatelům Frýdlantu nezahálí. Situace, kdy je celý areál kvůli nařízení vlády uzavřen využilo k rekonstrukci a opravám.

Lidé ve Frýdlantu se nemusí bát o teplo, městská společnost je připravena na problémy s pandemií koronaviru.

30. března 2020 12:40 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Společnost Termo Frýdlant nad Ostravicí v minulých letech mohutně investovala do nových technologií a díky tomu je připravena i na problémy s pandemií koronaviru.

Městský les ve Frýdlantu nad Ostravicí se změní k nepoznání. Vznikne nová lesní stezka

23. března 2020 17:55 | Frýdlant nad Ostravicí | Petr Rehanek

Frýdlant nad Ostravicí připravuje projekt Lesní stezka vyhlídka. Městský les, který se nachází za horskou službou se tak změní k nepoznání a měl by být dokončen snad do konce roku.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více