Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Plechová hala na Palackého je pryč, do konce roku tu bude stát nová

27. března 2023 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně probíhá revitalizace střediska zeleně technických služeb. Práce začaly demolicí staré haly. Na jejím místě bude stát nové kryté stání pro sekačky, zametací stroje a další techniku.

Jarní detox skříní umožnilo Návštěvnické centrum uspořádáním Blešího trhu

24. března 2023 16:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Návštěvnické centrum uspořádalo Bleší trh. Lidé se mohli zbavit nepotřebných věcí, které ale ještě nechtěli vyhodit. Druhou šanci tak získaly například zámky na kola, oblečení nebo kabelky.

Studénka modernizuje protipovodňovou ochranu, vymění varovný systém

24. března 2023 11:19 | Studénka | Petra Dorazilová

Město Studénka dlouhodobě pracuje na vylepšení protipovodňové ochrany. V letošním roce bude instalovat nový varovný a informační systém. V případě hrozby velké vody bude moci zacílit varování na konkrétní lokalitu.

Technika na údržbu zelených ploch Nového Jičína zagarážuje v nové hale

24. března 2023 8:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně probíhá revitalizace střediska zeleně technických služeb. Práce začaly demolicí staré haly. Na jejím místě bude stát nové kryté stání pro sekačky, zametací stroje a další techniku.

Zámek Nová Horka sbírá střípky ze vzpomínek, oživil skutečný příběh zahradníka

23. března 2023 18:11 | Studénka | Petra Dorazilová

Oživit zámek v Nové Horce se snaží výzva, která směřuje k lidem žijícím v jeho okolí. Pracovníci této pobočky Muzea Novojičínska by rádi získali jakoukoliv maličkost, klidně jen útržkovitou vzpomínku, která souvisí s historií tohoto objektu.

Třetí schůze zastupitelů města řešila například odměny nebo personální politiku

23. března 2023 12:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zastupitelé města se v tomto volebním období sešli na své třetí schůzi. Řešili například odměny zastupitelům, předsedu kontrolního výboru nebo strategické dokumenty týkající se parkování a rozvoje města.

Protipovodňovou ochranu Studénka stále vylepšuje, letos modernizuje varovný systém

23. března 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Město Studénka dlouhodobě pracuje na vylepšení protipovodňové ochrany. V letošním roce bude instalovat nový varovný a informační systém. V případě hrozby velké vody bude moci zacílit varování na konkrétní lokalitu.

Povinnou plaveckou výuku absolvují v Čeladné v hotelovém bazénu

22. března 2023 12:59 | Čeladná | Petra Dorazilová

Ještě donedávna musely děti z čeladenské základní školy dojíždět na povinné lekce plaveckého výcviku až dvacet kilometrů. Nyní jim na cestu k bazénu stačí pár minut. Plavání se podařilo zajistit ve zdejším hotelu.

Burza jarních a letních věcí v Dělnickém domě potěšila maminky i děti

22. března 2023 10:40 | Studénka | Petra Dorazilová

Spolek žen ve Studénce pořádal burzu dětského oblečení a hraček. Výprodej, pro někoho už nepotřebných věcí, které ale mohou ještě dále posloužit, se konal v sále Dělnického domu.

Školáci z Čeladné už nemusí dojíždět, na bazén to mají pět minut

22. března 2023 9:00 | Čeladná | Petra Dorazilová

Ještě donedávna musely děti z čeladenské základní školy a také ze zdejších mateřinek dojíždět na lekce plaveckého výcviku až dvacet kilometrů. Od února jim na cestu k bazénu stačí pár minut. Plavání se podařilo zajistit v bazénu hotelu Yura, který je majetkem obce, provozovaný nájemcem.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více