Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Mysliveckou uniformu si zasloužili další nováčci

24. února 2020 10:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Řady novojičínských myslivců se rozrostly o nové úspěšné absolventy zkoušek. Lovecký lístek si vysloužili po roční přípravě a díky znalostem, které obhajovali v sedmi předmětem, například v zoologie nebo právních předpisech.

Hokejisté z Épinalu okusili novojičínský led i pohostinnost

24. února 2020 10:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín hostil mladé hokejisty z francouzského Épinalu. Návštěva vyplynula z partnerských vztahů, které obě města udržují už dvacet let.

Angličtina není jen zoufalé sezení nad učebnicí

22. února 2020 11:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hodina anglického jazyka, nemusí být jen zoufalým sezením nad učebnicí. Moderní a hravé metody výuky podporují například na Základní škole Komenského 68. Jednou z nich je kombinace cizího jazyka s druhým předmětem.

Masopustní taškařice se uchytila i ve městech, veselo bylo například v Novém Jičíně

21. února 2020 11:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Období masopustního veselí je tady a užít si jej mohli i lidé v centru Nového Jičína. Nechyběl průvod maškar, lidový jarmark a soutěž o nejchutnější regionální paštiku.

Orientaci v sociálních službách usnadní nový průvodce

20. února 2020 15:32 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město aktualizovalo katalog poskytovatelů sociálních služeb. Nový tištěný průvodce obsahuje informace o všech organizacích, které zde pomáhají lidem sociálně vyloučeným, handicapovaným a seniorům.

Atrium novojičínské školy připomíná vězeňský dvůr, brzy z něj bude zóna relaxace

20. února 2020 10:35 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Investice v oblasti školství letos Nový Jičín nasměřoval také do relaxace a odpočinku dětí. Město opraví venkovní atrium uprostřed budovy Základní školy Komenského 66. Vznikne tu nové hřiště, oddychová zóna a venkovní čítárna.

Novojičíňáci řeší, kde budou parkovat. V sídlištích má problém tisíc řidičů

18. února 2020 11:52 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně chybí v bytové zástavbě více než tisíc parkovacích míst. Vyplynulo to ze studie, kterou město nechalo zpracovat odbornou firmou. Ta zároveň předložila i návrhy řešení. Lidé si je mohli vyslechnout na veřejném projednání.

Pejskaři mohou zdarma zapsat čip na úřadě

18. února 2020 10:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Neexistující centrální registr mikročipů psů se snaží alespoň částečně nahradit Nový Jičín. Pejskařům nabídl vlastní databázi. Chovatelé mohou bezplatně zaregistrovat číslo čipu na finančním odboru, kde své zvíře běžně hlásí do evidence poplatků.

Na Novojičínsku si další adepti vysloužili právo nosit zelenou uniformu

17. února 2020 12:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Řady novojičínských myslivců se rozrostly o nové úspěšné absolventy zkoušek. Lovecký lístek si vysloužili po roční přípravě a díky znalostem, které obhajovali v sedmi předmětem, například v zoologie nebo právních předpisech.

Před 220 lety přijel Suvorov, poklonil se Laudonovi

16. února 2020 15:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Před 220 lety navštívil Nový Jičín významný vojevůdce Alexandr Suvorov. Přespal na Staré poště a poklonil se tu památce svého druha v mnoha bitvách - polního maršála Laudona, který v tomto městě zemřel.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více