Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Novojičínské Hückelovy vily si prohlédl ministr kultury

8. října 2018 11:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hückelovy vily, o jejichž záchranu usiluje Nový Jičín, si přijel prohlédnout ministr kultury. Snahou města je získat finanční pomoc státu a zařadit komplex vil na seznam národních kulturních památek.

Volby těsně vyhrála ČSSD nad ANO

8. října 2018 11:19 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Komunální volby v Novém Jičíně vyhrála sociální demokracie. Vítězství obhájila jen těsně, s minimálním náskokem nad hnutím ANO. Výrazně si polepšili zelení, kteří zdvojnásobili získané procento hlasů.

Volby v Novém Jičíně vyhrála těsně ČSSD

6. října 2018 21:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sto procent hlasů bylo v Novém Jičíně sečteno až po půl deváté večer. Těsný boj spolu sváděli ČSSD, Hnutí ANO a Strana zelených, která šla do voleb s podporou TOP 09, SNK-ED a STAN.

Vily by mohly být národní kulturní památkou

6. října 2018 18:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hückelovy vily, o jejichž záchranu usiluje Nový Jičín, si přijel prohlédnout ministr kultury. Snahou města je získat finanční pomoc státu a zařadit komplex vil na seznam národních kulturních památek.

Bývalé letní kino obsadila stavební firma

6. října 2018 18:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Bývalé letní kino obsadila stavební firma. Začala jeho přeměna na relaxačně odpočinkový areál. Práce na oživení lokality jsou rozděleny do dvou etap.

Studenti novojičínského gymnázia vydávají úspěšný časopis

6. října 2018 14:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Studenti novojičínského Gymnázia slaví úspěch se svým školním časopisem. V krajské soutěži Nejinspirativnější časopis roku se jejich Gymplátek umístil v kategorii internetových médií na 2. místě.

Volby jsou pro studenty veřejné správy zajímavou praxí

5. října 2018 10:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Volby, aktuálně i ty komunální, jsou dobrou zkušeností pro studenty novojičínské Mendelovy střední školy. Žáci oboru veřejná správa, kteří dosáhli 18ti let, zasednou poprvé v okrskových volebních komisích.

Hückelovy vily otevřel lidem Den architektury

5. října 2018 8:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V rámci Dne architektury se veřejnosti otevřely všechny čtyři Hückelovy vily. Zpřístupněny byly i dvě nejvzácnější z nich, které jsou ale ve zchátralém stavu a čeká je rekonstrukce.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více