Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Festival pod kaštany potěšil příznivce folkové muziky

17. července 2018 15:59 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V zahradě Nového Slunce se konal dvoudenní Festival pod kaštany. Na své si přišli zejména příznivci pohodové folkové muziky a písničkářů.

Záchrana slavných vil se posunula o krok dále

17. července 2018 15:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Náročný proces záchrany slavných Hückelových vil má za sebou další krok. Odborná komise vybrala architektonickou studii, podle které by měla vzniknout projektová dokumentace.

Podvodník připravil pojišťovny o více jak milion

17. července 2018 12:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Kriminalisté na Novojičínsku stíhají muže, který podvodem připravil pojišťovny o více jak milion korun. Tyto peníze získal fiktivním obchodem se zdravotními pomůckami.

Zloději v centru Nového Jičína vykradli tři provozovny

13. července 2018 11:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hned tři provozovny v centru Nového Jičína se v posledních dnech staly terčem zlodějů. Vloupali se do dvou restauračních zařízení a kadeřnictví. Zda se jedná o stejné pachatele, policisté prošetřují.

Katolický dům byl postaven před 110 lety

13. července 2018 9:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně působily v minulosti desítky spolků. K těm nejvýznamnějším patřil Spolek katolických tovaryšů. Do dnešních dob tu po něm zůstal prapor a 110 let starý secesní dům.

Azylový dům ve Straníku bude lepším domovem

13. července 2018 8:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Azylový dům pro matky s dětmi ve Straníku prochází rekonstrukcí. Budova bude zateplena a získá nová okna, přes která už nebude profukovat.

Horní nádraží by mohlo být nejen parkovištěm

13. července 2018 8:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Desítky nových parkovacích míst by mohly vzniknout v areálu bývalého vlakového nádraží. Současně by zde mohla být prodloužena i cyklostezka Koleje. Projekt je závislý na rozhodnutí vlády.

Historik muzea spolupořádal mezinárodní konferenci

12. července 2018 18:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pracovník Muzea Novojičínska spolupořádal mezinárodní vědeckou konferenci. Týkala se roku 1618. Tedy čtyřstého výročí počátku českého stavovského povstání a 30leté války.

Před 170 lety chtěli soukeníci zastavit stavbu továrny

12. července 2018 18:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V přehledu letošních významných výročí nemůže chybět ani revoluční rok 1848. Do dějin Nového Jičína se zapsal velkými nepokojemi soukenického cechu. Ten chtěl zastavit stavbu textilní továrny.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více