Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Čištění biotopu je ruční práce, stačit musí tlak vody a smetáky

6. října 2023 11:40 | Studénka | Petra Dorazilová

Přírodní koupaliště ve Studénce má za sebou pátou sezónu. Za tuto dobu provozu letos probíhá teprve jeho druhá údržba, tedy kompletní vypuštění a vyčištění. To se děje pouze mechanicky, bez použití chemických přípravků.

Dopravní preventisté zviditelnili novojičínské chodce, dostávali reflexní pásky a dobrou radu

5. října 2023 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Policisté ve spolupráci s BESIPEM uskutečnili v Novém Jičíně další preventivní akci zaměřenou na viditelnost za šera. Na nošení reflexních prvků upozorňovali u přechodu pro chodce vedle autobusového nádraží.

Chodník podél hřbitovní zdi pokryje místo asfaltu zámková dlažba

5. října 2023 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město každoročně vyčleňuje v rozpočtu určitou částku na plošné opravy chodníků. Na řadu postupně přicházejí ty, které jsou v nejhorším technickém stavu. Letos je to například půl kilometru dlouhý úsek podél hřbitovní zdi.

Stěna z Máchovy ulice zmizí, mozaiku se pokouší zachránit

5. října 2023 8:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zídka na Máchově ulici, na které je sgrafito s dětskými motivy z 60tých let, se bude bourat. Nicméně samotná mozaika by mohla být zachráněna. Restaurátor připravuje její komplikované stěhování.

Zvládl to. Školák z Čeladné pomohl ženě se záchvatem

4. října 2023 15:50 | Čeladná | Petra Dorazilová

Jak se správně zachovat, pokud se někdo ocitne v ohrožení zdraví nebo života, to se během celodenního projektu s názvem “Zvládnu to” učili všichni žáci Základní školy v Čeladné.

V Čeladné ocenili chlapce, který na zastávce pomohl ženě při záchvatu

4. října 2023 12:44 | Čeladná | Petra Dorazilová

Jak se správně zachovat, pokud se někdo ocitne v ohrožení zdraví nebo života, to se během projektu s názvem “Zvládnu to” učili všichni žáci Základní školy v Čeladné. Jeden z nich posunul hranice projektu do reálu, zažil záchranářskou situaci na vlastní kůži.

Novojičínští strážníci budou více vidět v místních částech, třeba v Žilině se množí případy krádeží na zahradách

3. října 2023 8:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští strážníci budou více hlídkovat v místních okrajových částech města, zejména v nočních hodinách. Chtějí tak zamezit především drobným krádežím. Ty se množí například na zahradách v Žilině.

Sgrafito ze šedesátých let zachrání stěhování, přispěje na něj Nový Jičín i kraj

3. října 2023 7:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zídka na Máchově ulici v Novém Jičíně, na které je sgrafito s dětskými motivy ze šedesátých let, se bude bourat. Nicméně samotná mozaika bude po dohodě s majitelem pozemku zachráněna, a to za podpory města i kraje.

Začíná Týden knihoven, i v Novém Jičíně nabízí program k atraktivnímu využití volného času

2. října 2023 11:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Týden knihoven, to je celorepubliková akce, která si dává za cíl popularizovat knihovny a přitáhnout co nejvíce nových čtenářů. Připojila se k ní také ta v Novém Jičíně. Připravila výstavy, přednášky a registraci zdarma.

Strážníci se více rozjedou do místních částí, po Loučce je nejvíce oznámení z Žiliny

2. října 2023 11:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Strážníci městské policie budou více hlídkovat v místních částech, zejména v nočních hodinách. Chtějí tak zamezit drobným krádežím, které se množí například na zahradách v Žilině.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více