Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Rekordní návštěva potomků šlechtického rodu Harrachů na Zámku Kunín

12. června 2023 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na zámek v Kuníně, který je ve správě Muzea Novojičínska, zavítalo více než 70 potomků šlechtického rodu Harrach, jejichž předkové tento barokní zámek postavili. Společnou cestu podnikli u příležitosti projektu Národního Památkového ústavu Rok Harrachů.

Multižánrové Oderské dny v novém konceptu podpořily místní účinkující

12. června 2023 8:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Měsíc červen je ideálním pro konání obecních a městských slavností a svůj termín v něm mají zapsán i Odry na Novojičínsku. Letos ovšem uspořádaly slavnost v novém konceptu. Bez vstupného, na více místech a s hlavními hvězdami v podobě dětí.

Výstava absolventských prací na baště odráží názory mladých výtvarníků

10. června 2023 15:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Výstava ART 2023, která je k vidění na baště, představuje absolventské práce žáků výtvarného oboru základní umělecké školy. Vystavená díla představují široké spektrum technik a odráží i názory mladých autorů.

Zámek Nová Horka zdobí lilie v historických aranžmá, připravil je florista Slávek Rabušic

10. června 2023 6:26 | Studénka | Petra Dorazilová

Interiéry zámku Nový Horka zdobí květinová aranžmá předního českého floristy Slávka Rabušice. Ve vazbách dominují lilie. Ty má totiž ve znaku šlechtický rod, který zámek vlastnil téměř tři sta let.

Dny Studénky se letos dotknou všech tří částí města

9. června 2023 17:30 | Studénka | Petra Dorazilová

Dny města Studénka, jak název napovídá, nabídnou i letos program rozložený do více dnů - a poprvé se budou akce konat i na více místech. Multižánrové koncerty se odehrají ve všech třech částech města, vrcholem bude festival u sportovního centra.

Řidiči opravovanou Butovickou ve Studénce projedou, ale s omezeními

9. června 2023 12:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Řidiči ve Studénce musí počítat s dopravními omezeními, které si vyžádá oprava povrchu silnice Butovická.

Zámek Nová Horka postihla Květománie Ve znamení lilie

9. června 2023 10:30 | Studénka | Petra Dorazilová

Interiéry zámku Nový Horka u Studénky na Novojičínsku zdobí květinová aranžmá předního českého floristy Slávka Rabušice. Ve vazbách dominují lilie. Ty má totiž ve znaku šlechtický rod, který zámek vlastnil téměř tři sta let.

Školáci opět usilovali o Pohár starosty města, utkali se ve 14 sportech

8. června 2023 17:48 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští školáci opět bojovali o Pohár starosty města. Utkali se ve 14 disciplínách. Do sportování se v jednom dni zapojilo téměř šest stovek dětí.

Děti si na svůj svátek užívaly zábavu na nafukovacích atrakcích

8. června 2023 12:43 | Studénka | Petra Dorazilová

Mezinárodní den dětí oslavili letos velkou akcí také ve Studénce. Kluci a holky si užili spoustu zábavy především díky velkému počtu nafukovacích atrakcí.

Před 30 lety bylo průkopníkem speciálního školství pro těžce postižené děti novojičínské Dětské centrum

8. června 2023 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Speciální základní a mateřská škola v Novém Jičíně oslavila 30 let existence. Původní název tohoto zařízení byl Dětské centrum, a na počátku devadesátých let bylo průkopníkem školství pro středně a těžce handicapované děti.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více