Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

Ludmila Bubeníková (TOP 09) zhodnotila volby do PSP ČR

22. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dnešním hostem ve studiu je poslankyně Parlamentu ČR Ludmila Bubeníková a povídat si budeme o volbách do poslanecké sněmovny, ale také o tom, co čeká paní poslankyni v následujících dnech.

Znásilnění v Ostravě si dívka vymyslela

22. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Hodiny intenzivního prověřování kriminalistů závažného zločinu znásilnění přinesly zjištění skutečnosti, že 18letá studentka si vše vymyslela.

Muž, který na Moravě znásilňoval, byl dopaden

22. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Kriminalisté obvinili muže z jižní Moravy z trestných činů znásilnění a vydírání. Jedná se o muže, který měl minulý týden v Kopřivnici, Valašském Meziříčí, Kroměříži, Holešově a Bystřici pod Hostýnem znásilnit, nebo jiným způsobem napadnout několik obětí, mezi nimiž byly i nezletilé dívky.  

Jiří Rusnok (VV) zhodnotil volby do PSP ČR

22. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu je nový poslanec Parlamentu ČR za Věci Veřejné,  Jiří Rusnok a povídat si budeme o volbách, ale také o jeho vstupu do poslanecké sněmovny.

V Ostravě-Hrabůvce došlo k vážné dopravní nehodě

22. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dnes ráno v Ostravě-Hrabůvce, křižovatce ulic Edisonova a Letecká, došlo k vážné dopravní nehodě. 31letý řidič motorového vozidla zn. Škoda Octavia, jedoucí po vedlejší pozemní komunikaci, zřejmě nerespektoval dopravní značku „stůj, dej přednost v jízdě" a v prostoru předmětné křižovatky narazil do středové části motorového vozidla zn. Škoda Octavia, řízeného po hlavní komunikaci 35letým řidičem.

Dopravní nehoda v Ostravě – Vítkovicích s následkem smrti

21. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dne 20.6.2010 krátce před 23.00 hodinou došlo v Ostravě-Vítkovicích na Místecké ulici k havárii vozidla zn. Škoda Fabia Combi řízeného 34letým řidičem, který při havárii zahynul.

Neznámý muž znásilnil v Ostravě osmnáctiletou dívku

21. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Dosud neznámý pachatel znásilnil v neděli časně ráno poblíž jednoho z domů v Ostravě-Dubině osmnáctiletou dívku. Žena se vracela z diskotéky, když k ní náhle přistoupil mladík, který ji povalil na zem a znásilnil.

Kristýna Kočí (VV) zhodnotila volby do PSP ČR

21. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

O volbách a povolebním vyjednávání si budeme povídat s Krirtýnou Kočí, programovou ředitelkou Věcí veřejných a úspěšnou kandidátkou do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky za Moravskoslezský kraj.

Požár výrobní haly v Třanovicích za deset milionů

18. června 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Renáta E. Orlíková

V noci na pátek 18.6.2010 hořela výrobní hala firmy na spojovací materiály v Třanovicích (okres Frýdek-Místek). Hořely zde oleje, plasty a také dva NC stroje. Předběžná škoda přesahuje 10 milionů korun, hasiči ale svým rychlým zásahem uchránili dvojnásobné hodnoty. Požár se obešel bez zranění.

Alfréd Michalík (ČSSD) zhodnotil volby do PSP ČR

17. června 2010 9:16 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Hostem ve studiu je další poslanec Parlamentu ČR za Českou stranu sociálně demokratickou, Alfréd Michalík, a povídat si budeme o nedávných volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více