Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Renáta E. Orlíková

S náměstkem primátora Karviné o dopravě a životě města

22. února 2010 1:23 | Karviná | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem dne, náměstkem primátora Karviné, panem Zbyňkem Gajdaczem si budeme povídat o dopravní infrastuktuře a životě města Karviné.

Situace kolem ovzduší na Ostravsku a Karvinsku se nelepší

15. února 2010 12:04 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Kdyby lidé z některých míst Ostravska a Karvinska chtěli vyhovět předpisu Evropské unie ohledně smogu, museli by se nadechnout a vydržet se zadrženým dechem do konce roku nebo se odstěhovat z regionu.

Beseda s Petrem Kůdelou o nové expozici hasičsckého muzea

5. února 2010 13:27 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Petr Kůdela, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, nás pozve na novou expozici do Hasičského muzea.

Beseda s Jarmilou Weissovou o rekvalifikaci žen po mateřské dovolené

3. února 2010 6:02 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

S dnešním hostem, paní Jarmilou Weissovou z poradenského centra, se budeme bavit například o tom, jak pomoci mužům a ženám, kteří se vracejí z mateřské dovolené do "plnohodnotného" života.

Beseda s Ivanou Slivkovou o působení v Indii v rámci projektu Krajní meze

29. ledna 2010 14:16 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Ivana Slivková z oddělení ochrany a dětí mládeže z Ostravy - Poruby působila v minulém roce v Indii, kde v rámci projektu Krajní meze učila místní děti.

Program Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010

15. ledna 2010 13:02 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Krajští radní schválili program "Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010." Na jeho realizaci byla pro tento rok v rozpočtu kraje vyčleněna částka ve výši 20 milionů korun, z nichž 2 miliony jsou určeny na podporu talentovaných studentů vysokých škol.

Beseda o ledových sochách na Pustevnách s Dagmar Hrabalovou

14. ledna 2010 19:53 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Za jedenáct ročníků "Sněhového království" sochaři vytvořili 110 soch, na kterých se podílelo 95 profesionálních výtvarníků z pěti zemí. V letošním roce budou sochy na Pustevnách vytvořeny nejen ze sněhu, ale také z ledu.

Vize 2020 - Pavel Drobil (ODS) na téma podpory podnikání

8. ledna 2010 12:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Inovace a konkurenceschopnost, ekonomika a podnikání, to byla hlavní témata veřejné diskuze politiků s odbornou i laickou veřejností v Ostravě. Konference tady proběhla jako první v rámci tematických diskuzí „Vize 2020."

Křest knihy o doktoru Janu Mayovi

21. prosince 2009 6:00 | Ostrava-město | Renáta E. Orlíková

Svůj život obětoval lidem a jejich zdraví, a proto je znám jako lékař lidumil. Byl také prvním starostou Mariánských Hor a zakladatelem lázní v Čeladné. Řeč je o doktoru Janu Mayovi, který by se letos dožil 140 let a snad i proto byla o něm vydána kniha, kterou křtili v knihovně na Fifejdách.

Mladý muž chtěl skočit z mostu

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Renáta E. Orlíková

Telefonicky na linku 158 oznámil anonym popis muže, který chce ukončit svůj život skokem z mostu. Policisté odhodlaného 30letého muže nalezli jen pár desítek metrů od místa, kde chtěl seskočit - v blízkosti mostu silnice 1/48v Novém Jičíně.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více