Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

STUDUJ U NÁS: Oslava výročí SŠTO v Havířově

29. listopadu 2018 11:33 | Havířov | Tomáš Tikal

Střední škola technických oborů v Havířově Šumbarku slavila 60 let od svého založení. Při této příležitosti jsme také zrekapitulovali řemeslné obory, které škola nabízí.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium Třinec slavilo výročí

29. listopadu 2018 11:27 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Gymnázium Třinec slavilo dvě významné výročí. Oslavy byly otevřené pro veřejnost formou Dne otevřených dveří a setkání absolventů.

Stolní tenisté Ostravy potrápili nejlepší tým Evropy

15. listopadu 2018 9:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Stolní tenisté Ostravy ve 4. kole Ligy mistrů podlehli vysoce favorizovanému Düsseldorfu až po boji 2:3. V týmu obhájce trofeje se v zaplněné hale na výstavišti představil mistr Evropy a třetí hráč světového žebříčku Timo Boll, v domácím dresu si zase odbyl vítěznou premiéru v Lize mistrů teprve čtrnáctiletý talent Šimon Bělík.

SPŠ, OA a JŠ Frýdek-Místek slaví významná jubilea

8. listopadu 2018 17:01 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Střední průmyslová škola, obchodní akademie a jazyková škola ve Frýdku-Místku oslavila významná jubilea. V posledním příspěvku vás na školu vezmeme a povíme vám, o jaká jubilea šlo a jak oslavy probíhaly.

Skončila rekonstrukce přehrady Šance

6. listopadu 2018 10:11 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Státní podnik Povodí Odry dokončil dosud nejrozsáhlejší rekonstrukci vodního díla Šance na řece Ostravici na Frýdecko-Místecku. Trvala tři roky a stála téměř 500 milionů korun.

ZUŠ E. Marhuly otevřela Akademii třetího věku

30. října 2018 12:04 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Studovat můžete v každém věku, a to i umělecké obory. Dobrým důkazem jsou noví žáci ZUŠ Eduarda Marhuly v Ostravě, přesněji řečeno její Akademie třetího věku.

V Palkovicích vysadili u školy Strom svobody

26. října 2018 16:32 | Palkovice | Tomáš Tikal

Obec Palkovice se připojila k obcím a městům, které v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa, vysadily Strom svobody. Výsadba lípy srdčité se uskutečnila díky aktivitě místní základní školy, za účasti vedení obce, školáků i veřejnosti.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více