Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

STUDUJ U NÁS: Masarykova SŠ zemědělská v Opavě investuje do svého zázemí

25. února 2021 10:25 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Stát se moderním centrem zemědělské výuky v celém regionu je hlavní cíl Masarykovy střední školy zemědělské v Opavě. Proto investuje desítky milionů do svého zázemí.

STUDUJ U NÁS: I na distanční výuce se dají najít pozitivní momenty

25. února 2021 9:44 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Gymnázium Olgy Havlové v Ostravě - Porubě se snaží svým studentům distanční výuku zpestřit a také najít na online spojení pozitivní momenty. A velmi rádo by dokončilo přerušené projekty.

Nošovická školka je lídrem v moderních technologiích

22. února 2021 21:09 | Nošovice | Tomáš Tikal

Nošovická Mateřská škola se stala pilotní školou v zajímavém projektu, který zavádí do předškolního vzdělávání v našem kraji multimediální prvky.

STUDUJ U NÁS: Moravskoslezský kraj podpořil všechny střední školy v regionu

3. února 2021 9:03 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Vzhledem ke světové pandemii se rozhodlo vedení MS kraje podpořit všechny střední školy v našem regionu. Mohl tak vzniknout elektronický Veletrh středních škol. Více o něm náměstek hejtmana MS kraje Stanislav Folwarczny (ODS + TOP 09).

STUDUJ U NÁS: Elektronický veletrh pomohl i elektrotechnikům

3. února 2021 8:57 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Dny otevřených dveří, Veletrh středních škol a další kontaktní akce jsou v tomto školním roce z pochopitelných důvodů tabu. Místo toho vznikl elektronický veletrh, který pomáhá představovat jednotlivé obory středních škol. Mimo jiné i Střední školy elektrotechnické v Ostravě.

STUDUJ U NÁS: Střední zahradnická škola vsadila na elektronický veletrh

3. února 2021 8:44 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Ne všechny střední školy v našem regionu mají naplněné všechny obory. Například Střední zahradnická škola v Ostravě velmi přivítala možnost představit se deváťákům prostřednictvím elektronického veletrhu středních škol. Díky němu mohly informace o škole získat desítky dětí.

Nové Monty Lyceum v Ostravě připraví žáky na jakoukoliv vysokou školu

1. února 2021 10:57 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Už od roku 2005 nabízí Monty School v Ostravě kvalitní vzdělávání v mateřské a základní škole. V tomto školním roce v nabídce přibyla i střední škola – Monty Lyceum. Zajímavostí je, že se učí většinou v angličtině a žáci tak budou dobře připraveni i na zahraniční vysoké školy.

Nošovice chtějí přilákat mladé rodiny, budují pro ně byty

27. ledna 2021 17:25 | Nošovice | Tomáš Tikal

Nošovice na Frýdecko-Místecku mají v plánu další projekt, kterým chtějí do obce přilákat mladé obyvatele. Je jím vybudování bytových domů, které vyrostou místo staré ubytovny v Malých Nošovicích.

STUDUJ U NÁS: MS pakt zaměstnanosti organizuje elektronický veletrh

8. ledna 2021 11:26 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

MS pakt zaměstnanosti pomáhá krajskému úřadu se zavedením úplné novinky - online veletrhu středních škol v našem regionu. Více v rozhovoru s ředitelem paktu, panem Martinem Navrátilem.

STUDUJ U NÁS: Základní školy vznik elektronického veletrhu vítají

8. ledna 2021 11:15 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Žáci základních škol letos přišli o tradiční možnost poznat svou budoucí střední školu osobně, proto vítají možnost získat informace prostřednictvím Elektronického veletrhu středních škol. Příkladem může být třeba Základní škola v Ludgeřovicích.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více