Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Známe vítěze 6. ročníku soutěže Miss babča a Štramák roku. Podívejte se

10. října 2022 9:20 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V kulturním domě Akord v Ostravě-Zábřehu vyvrcholil 6. ročník soutěže Miss babča a Štramák roku. Letošní novinkou byla okresní kola, která byla jakýmsi „předvýběrem“. Do finále se nakonec probojovalo 10 žen a 6 mužů.

Radnice Moravské Ostravy a Přívozu spustila hlasování v letošním participativním rozpočtu

7. října 2022 21:53 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Do participativního rozpočtu Náš obvod letos obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu poslali celkem 6 návrhů. Všechny už prošly technickou analýzou a všechny postoupily do hlasování.

Do hlasování v participativním rozpočtu MOaP postoupily všechny podané návrhy. Hlasovat mohou lidé už teď

7. října 2022 11:21 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Hlasování spuštěno. Obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu tak mohou rozhodovat o tom, který z letošních projektů participativního rozpočtu Náš obvod se bude příští rok realizovat. Autoři své návrhy představili lidem ve Dvoraně radnice.

Komunitní centrum Makovice je blíže k lidem a ve větších prostorách

6. října 2022 15:47 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Komunitní centrum Makovice se přestěhovalo do nových prostor. A to z porubského Oblouku na ulici 17. listopadu naproti Krevního centra fakultní nemocnice. Je tak blíže lidem.

Bytový dům Oblouk je opět reprezentativní vstupní branou do Poruby. Rekonstrukcí projde i prostor za ním

6. října 2022 15:22 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Bytový dům Oblouk je opět reprezentativní vstupní branou do Poruby. Za jeden a půl roku prošel kompletní rekonstrukcí, díky které získal svůj původní vzhled a lesk. Není nikdo, komu by se teď nelíbil.

Projekt Pěšky do školy sklízí úspěchy. Zapojují se do něj školy z celé země

6. října 2022 15:16 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Také letos se děti vydaly do škol pohromadě ve skupinách a hlavně pěšky nebo na kolech či koloběžkách. Uskutečnil se totiž další ročník projektu Pěšky do školy.

V Ostravě-Dubině budou zatepleny další dva bytové domy. Nájemníci rekonstrukci vítají

5. října 2022 14:27 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu procházejí revitalizací další dva bytové domy. Tentokrát v ulici Františka Formana na Dubině. Radnice na rekonstrukci svého bytového fondu vynakládá desítky milionů korun ročně.

Svatováclavské slavnosti piva na Zámku Zábřeh mají své logo. Pokřtěno bylo na 15. ročníku oslav sv. Václava

5. října 2022 14:10 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Zámek Zábřeh a jeho okolí patřil už tradičním svatováclavským slavnostem piva. Představilo se na nich na 25 minipivovarů a na své si přišli i milovníci dobrého jídla a zábavy.

Před DK Akord jsou k vidění originální odpadkové koše uměleckých kovářů

5. října 2022 14:04 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Historická kovárna ve Vítkovicích se stala místem už 8. kovářského sympozia. Tentokrát na téma odpadkové koše. Sjelo se na něj 10 uměleckých kovářů nejen z ČR, ale také Slovenska.

Nová okna, střecha a zateplení. V Ostravě-Jihu procházejí rekonstrukcí další bytové domy

5. října 2022 10:51 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu procházejí revitalizací další dva bytové domy. Tentokrát v ulici Františka Formana na Dubině. Radnice na rekonstrukci svého bytového fondu vynakládá desítky milionů korun ročně.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více