Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

V Ostravě se běžel 7. ročník závodu Winter run, nenechaly si jej ujít stovky lidí

7. února 2022 16:38 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ostrava patřila už 7. ročníku běžeckého závodu Winter run. Na start se i přes chladné a větrné počasí postavilo na 350 lidí, kteří měli na výběr dva okruhy o délce 4 a 8 kilometrů.

V centru Ostravy rozkvetly louky a stromy. Galerie venku vás přenese v čase

5. února 2022 15:52 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Dobře se naladit teď můžete přímo v centru Ostravy. A to v Galerii venku, která je nainstalována vedle Divadla loutek. Své obrazy tady vystavuje malíř a grafický designér Martin Fabián Rusek.

V centru Ostravy rozkvetly louky a stromy. Galerie venku vás přenese v čase

4. února 2022 9:03 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Vlčí máky, kopretiny, pomněnky, nebo celé sluncem zalité rozkvetlé louky teď můžete obdivovat v centru Ostravy. Stačí se zastavit u Divadla loutek v Galerii venku, která je k dispozici zcela zdarma.

Malí kluci si ze zimních stadionů odnášeli první hokejové zážitky. Umožnil to Týden hokeje

3. února 2022 17:13 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Zimní stadiony po celé republice patřily už tradiční akci Týden hokeje. Určena je dětem ve věku od 4 do 8 let a jejich rodičům, kteří tak měli unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vším, co k němu patří.

Waldorfský kampus funguje už více než rok pod křídly porubské radnice

3. února 2022 17:03 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Waldorfská základní škola a střední škola Ostrava-Poruba už více než rok úspěšně funguje pod křídly porubské radnice. Za tu dobu se jako celek dobře sehrála a to i přesto, že do fungování zasahovala pandemie koronaviru.

Dětský rehabilitační stacionář má díky hokejistům speciální pomůcky. Zlepšují sílu a kondici

3. února 2022 16:52 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Dětský rehabilitační stacionář v Ostravě-Porubě získal nové speciální pomůcky pro své malé klienty. Zasloužili se o to především hokejoví brankáři, kteří jsou členy dobročinné organizace Saves help. Stacionář si tak pořídil pomůcky, na které by jinak jen těžko získal peníze.

Blíží se další ročník participativního rozpočtu

1. února 2022 17:30 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

7. ročník participativního rozpočtu Náš |Jih už klepe na dveře. Spuštěn bude 1. května, kdy bude možné až do konce června podávat návrhy. Své nápady ale můžete s radnicí konzultovat už teď.

Domov pro seniory Korýtko čeká rekonstrukce

1. února 2022 17:29 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Domov pro seniory Korýtko čeká komplexní rekonstrukce. Klienti se proto budou muset na dva roky přestěhovat jinam. Po dokončení přestavby se ze zastaralé nevyhovující budovy stane moderní objekt s kvalitním zázemím.

Na opravy silnic a chodníků v obvodu přispělo i město

1. února 2022 17:27 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu loni opravovali silnice a chodníky ještě i na konci roku. I díky příznivému počasí se tak podařilo dotáhnout do konce mimo jiné rekonstrukci ulice Oráčova v Hrabůvce.

Národní zemědělské muzeum zve i na pivo

28. ledna 2022 17:24 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V Národním zemědělském muzeum v Dolní oblasti Vítkovice, které se nachází v docházkové vzdálenosti od centra Ostravy, si přijdou na své nejen milovníci zemědělské techniky jako jsou traktory, nebo kombajny, ale také českých potravin a aktuálně i piva.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více