Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

V Porubě opět otevřeli Komunitní centrum Všichni spolu a vyzývají návštěvníky: neničte prvky v areálu

29. dubna 2021 18:15 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Po rozvolnění se v Porubě opět po delší době otevřela venkovní sportoviště. Mezi nimi i oblíbené Komunitní centrum Všichni spolu, které se ihned zaplnilo dětmi. Svůj volný čas jich tady tráví stovky denně.

Srdíčka s básničkami a zeď lásky. To jsou májová zastavení pro zamilované v Porubě

29. dubna 2021 17:05 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Blíží se 1. máj, lásky čas a v Ostravě-Porubě na tento svátek připravili notnou dávku romantiky. Po obvodu rozmístili celkem sedm milostných zastavení, neboli kiss pointů, u kterých si můžete vyznat lásku.

FN Ostrava má nové dárce. Sokolové darováním krve oslavili osvobození Ostravy a 130 let

29. dubna 2021 11:14 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

30. dubna si připomínáme už 76. výročí osvobození Ostravy. TJ Sokol Moravská Ostrava v tento den navíc slaví 130 let od svého založení. Vyzvala proto své členy, aby obě tato výročí oslavili dobrým skutkem. A to darováním krve v ostravské fakultní nemocnici.

Náměstí Družby v Ostravě-Porubě prochází revitalizací. Získá novou zeleň, mobiliář i cyklostezku

28. dubna 2021 9:39 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Po dlouhodobých přípravách začala kompletní revitalizace náměstí Družby v Ostravě-Porubě. Na tu naváže i rekonstrukce předprostoru před obchodním centrem Bohemia. Práce začaly v březnu kácením starých stromů.

Ostrava má nového knižního průvodce. Město ukáže v zeleném světle

27. dubna 2021 20:40 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě pokřtili zbrusu novou publikaci. Má název Procházky Ostravou: Krok za krokem ulicemi města a celkem v ní najdete sedm tématických procházek, které vás zavedou na atraktivní místa plná klidu a zeleně.

Na Jihu Ostravy chystají hromadné očkování psů proti vzteklině. Uskuteční se v červnu

27. dubna 2021 20:26 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Na Jihu Ostravy začne hromadné očkování psů proti vzteklině. Jde o preventivní opatření proti zavlečení této nebezpečné nákazy na území obvodu. Očkovat se bude na třech místech obvodu od června.

V Ostravě-Jihu procházejí rekonstrukcí kuchyně základních a mateřských škol

27. dubna 2021 20:05 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu postupně modernizují kuchyně základních a mateřských škol. Cílem je, aby školská zařízení vařila zdravě, chutně a pestře. Radnice na modernizace vynakládá částky v desítkách milionů korun.

V Břidličné otevřeli nové vakcinační centrum, hned přijalo prvních 120 zájemců

27. dubna 2021 13:33 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Břidličné na Bruntálsku v úterý otevřelo nové očkovací centrum. Lidé ho najdou v areálu společnosti AL INVEST na Bruntálské ulici. Provozovat ho bude krnovská nemocnice.

Nerudovo náměstí v Ostravě-Porubě prochází rekonstrukcí. Přibudou i parkovací místa

27. dubna 2021 9:22 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Náměstí Jana Nerudy v Ostravě-Porubě po letech prochází rekonstrukcí. Momentálně se pracuje ve střední části, kde byly ve špatném stavu zejména asfaltové chodníky. Práce by měly skončit už v květnu.

Ostrava má nového knižního průvodce. Zavede vás do atraktivních míst plných zeleně

26. dubna 2021 13:16 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě pokřtili zbrusu novou publikaci. Má název Procházky Ostravou: Krok za krokem ulicemi města a celkem v ní najdete sedm tématických procházek, které vás zavedou na atraktivní místa plná klidu a zeleně.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více