Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Koronavirus zamával s rozpočtem Ostravy-Poruby. Investice naštěstí neomezil

7. ledna 2021 15:13 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Ostrava-Poruba bude letos hospodařit s částkou 550 milionů korun. Je to výrazně méně peněz než loni. Do ekonomiky totiž výrazně zasáhla především pandemie koronaviru a tak se muselo hodně škrtat.

Nejdříve mezi sebou soupeřili, teď chtějí spolupracovat. Stojí za tím soutěž o nejhezčí vánoční strom

7. ledna 2021 14:58 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Bruntál se možná stane partnerským městem Ostravy-Poruby. Nápad přišel po soutěži o nejkrásnější vánoční strom MS kraje, ve které Bruntál získal 1. příčku a Poruba se umístila hned za ním. Zdravá a humorná rivalita tak přerostla v přátelství.

Ve FNO přibývá očkovaných zdravotníků i zájemců o testování na covid

7. ledna 2021 14:43 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V ostravské fakultní nemocnici už je proti covidu naočkovaná třetina zdravotníků. Očkují se také chronicky nemocní pacienti a dlouhodobě nemocní z léčebny v Klokočově. Očkování pro širokou veřejnost by mělo být spuštěno v únoru.

Ve FNO finišují s očkováním zdravotníků proti covidu. Brzy dostanou šanci všichni zájemci

7. ledna 2021 11:55 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V ostravské fakultní nemocnici už je proti covidu naočkovaná třetina zdravotníků. Očkují se také chronicky nemocní pacienti a dlouhodobě nemocní z léčebny v Klokočově. Očkování pro širokou veřejnost by mělo být spuštěno v únoru.

TS Ostrava-Jih avizovaný sníh nezaskočí. Mají zásoby soli i inertního materiálu

5. ledna 2021 17:51 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Meteorologové předpovídají na další dny sněhovou nadílku. V nižších polohách by mělo sněžit už od čtvrtečního rána a teploty budou klesat pod bod mrazu. Technické služby v Ostravě-Jihu jsou tak v pohotovosti.

Radnice Ostravy-Jihu bude v roce 2021 hospodařit s více než miliardou korun

5. ledna 2021 17:21 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Radnice Ostravy-Jihu už má rozpočet na letošní rok. Vzhledem k pandemii koronaviru nebylo vůbec jednoduché ho sestavit. Nakonec se to povedlo, aniž by se muselo hodně škrtat.

Mikuláš je prvním Ostravanem roku 2021. Dostal zlatý řetízek s přívěskem Kozoroha

5. ledna 2021 17:12 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Vedení radnice Ostravy-Jihu obdarovalo první miminko letošního roku. Malý Mikulášek se narodil na Nový rok 12 minut po půlnoci a stal se tak nejen prvním občánkem Ostravy-Jihu, ale také celé Ostravy.

Meteorologové hlásí sníh i v nížinách. TS Ostrava-Jih jsou v pohotovosti

5. ledna 2021 10:09 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Meteorologové předpovídají na další dny sněhovou nadílku. V nižších polohách by mělo sněžit už od čtvrtečního rána a teploty budou klesat pod bod mrazu. Technické služby v Ostravě-Jihu jsou tak v pohotovosti.

ZŠ Ibsenova v Ostravě hrozilo uzavření kvůli plísním. Vyřešila to celková rekonstrukce

4. ledna 2021 9:34 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Základní škola Ibsenova v Ostravě-Přívoze je po dlouhých letech jako nová. Radnice centrálního ostravského obvodu ji nechala kompletně zrekonstruovat. Zejména sklepní prostory s šatnami byly pro děti kvůli plísním hodně nebezpečné.

V Ostravě-Mariánských Horách se lidé nově zbaví i použitých olejů z domácností

1. ledna 2021 18:49 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

V Ostravě-Mariánských Horách a Hulvákách se nově objevily kontejnery na použitý olej z domácností. Celkem jich je v obvodu umístěno 13 a vkládat do nich můžete nejen různé druhy olejů, ale také použité máslo nebo sádlo. Najdete je mimo jiné v ulicích Klicperova, Fráni Šrámka, nebo Slavníkovců.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více