Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Nudná dětská hřiště? V Ostravě-Jihu to nehrozí, nově ožívají pestrými barvami

31. července 2019 22:18 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Dětské hřiště na ulici Dr. Šavrdy v Ostravě-Bělském lese září pestrými barvami. Radnice nechala nově vymalovat celý betonový plot, a to jak zevnitř, tak zvenku. Původní výmalba totiž po letech vybledla.

Rekonstrukce školských zařízení na Jihu: ne všechny se stihnou do začátku školního roku

30. července 2019 17:06 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Školská zařízení v Jižním městě během prázdnin procházejí rekonstrukcemi. Čilý stavební ruch v současné době panuje ve 22 základních a mateřských školách.

Léto pro seniory v Komorním klubu v Ostravě-Jihu

24. července 2019 12:10 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Komorní klub v Jubilejní kolonii v Hrabůvce tento týden patří hlavně seniorům. Bavit se tady mohou na tradiční akci Léto pro seniory, která nabízí velmi pestrý program.

Na stavbě krnovského obchvatu se pilně pracuje

23. července 2019 20:14 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Stavba severovýchodního obchvatu Krnova běží na plné obrátky. Pracuje se na celé délce obchvatu od jeho začátku v Chomýži až po Opavskou ulici na druhém konci města. Zvýšená hlučnost a prašnost však vyžaduje velkou toleranci i pochopení obyvatel, kteří v okolí stavby bydlí nebo zde mají své zahrádky.

Festival Colours of Ostrava se vydařil po všech stránkách

22. července 2019 17:08 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Koncertem hlavní hvězdy, britské legendy The Cure, vyvrcholil mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava. Organizátoři s kapelou jednali řadu let a přivézt ji do Ostravy se jim podařilo až teď, kdy festival vstoupil do dospělosti. Koncert si nenechalo ujít na 40 tisíc lidí.

Krnovská radnice zavedla hodinu s občany

19. července 2019 9:59 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnovská radnice se otevírá lidem. Nově zavedla hodinu s občany. Přijít sem mohou s jakýmkoli problémem a probrat ho přímo s vedením města.

Masarykovo náměstí v Ostravě patří prázdninovým akcím

19. července 2019 1:22 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Masarykáč dětem. To je zbrusu nová akce, kterou uspořádal centrální obvod pro rodiny s dětmi. Přišly jich desítky a skvěle se bavily.

Festival Colors of Ostrava je vstřícný všem

19. července 2019 1:00 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Multižánrový festival Colors of Ostrava je v plném proudu. A radost dělá úplně všem. Baví se tady desetitisíce lidí bez rozdílu věku i národností a skvěle se tady cítí i handicapovaní. kteří mají zajištěn veškerý servis.

Ostrava žije multižánrovým festivalem Colours of Ostrava

18. července 2019 18:19 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Areál Dolní oblast Vítkovice bude až do soboty patřit mezinárodnímu hudebnímu festivalu Colours of Ostrava. Ten nabídne celkem 350 koncertů a programů na 24 otevřených a krytých scénách a čtyřdenní maraton zakončí strhující show španělské zpěvačky Rosalía, která spojuje flamenco s hip hopem a elektronikou.

Rekonstrukce náměstí Ostrava-Jih běží podle plánu. Podívejte se, jak je daleko

16. července 2019 16:50 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Na Jihu pokračují v investičních akcích. V plném proudu je zejména rekonstrukce chodníků a komunikací a pokračují i rekonstrukce základních a mateřských škol. V neposlední řadě se pilně pracuje i na revitalizaci náměstí Ostrava-Jih.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více