Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Vánoční výzdoba bude bohatší než loni

12. listopadu 2018 19:59 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Jižní město se pomalu připravuje na vánoce. Radnice už si objednala vánoční výzdobu, která se začne instalovat začátkem příštího týdne. A bude bohatší než loni.

Výlohy v centru Krnova získávají původní vzhled

11. listopadu 2018 17:54 | Krnov | Yvona Fajtová

V Krnově panuje čilý stavební ruch. V samotném centru citlivě renovují výlohy prodejen v přízemí historických domů. Jejich vzhled v minulosti ovlivnily nepatřičné zásahy a nevhodně zvolený materiál. Město, které na Hlavním náměstí a v přilehlých ulicích vlastní většinu obchodních prostor i domů, se to proto snaží vše napravit.

Mentálně postiženým slouží nové terapeutické dílny

8. listopadu 2018 9:14 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Středisko Slezské diakonie Eben Ezer Český Těšín má zbrusu nové sociálně terapeutické dílny. Dočkalo se jich po mnoha letech,kdy je nemohlo využívat kvúli špatnému odvodnění budovy a plísním.

Hlasování do participativního rozpočtu se chylí ke konci

6. listopadu 2018 18:40 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Na Jihu v těchto žijí participativním rozpočtem. Momentálně probíhá hlasování o projektech, které najdete jak ve speciálním vydání Jižních listů, tak na webu radnice a v neposlední řadě také na facebooku.

O Bauerovy vily v Krnově pečuje nejen město

2. listopadu 2018 9:53 | Krnov | Yvona Fajtová

V říjnu uplynulo 80 let od úmrtí Leopolda Bauera. Krnovský rodák svými úchvatnými budovami a interiéry proslavil nejen Krnov, ale celou naši zemi. Snad nejvíce jeho budov na jednom místě najdeme právě v Krnově. Třeba renesanční Střelecký dům, který  je kulturní památkou, a o kterou se město vzorně stará.

Stromy na počest dětí sadí čím dál více rodin

30. října 2018 18:31 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Bělský les se rozrostl o další sad mladých. Stromky na počest svých potomků tady vysadil rekordní počet rodin-celkem 68.

Oslavy 100 let vzniku Československa

28. října 2018 18:21 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Na Jihu velkolepě oslavili 100 let naší republiky. Oslavy začaly historickým průvodem, který vyrazil z Jubilejní kolonie k radnici, kde byla svržena rakousko uherská vlajka a vyvěšena vlajka československá a poté se vydal na náměstí SNP, kde se lidé bavili až do večera.

Myslivci vzdali hold svatému Hubertovi

28. října 2018 13:04 | Krnov | Yvona Fajtová

Myslivci z Krnova opět vzdali hold svatému Hubertovi. Už tradičně uspořádali na Cvilíně Svatohubertskou mši, na kterou pozvali všechny své příznivce. Ti zaplnili celý kostel Marie sedmibolestné i místní faru, kde se podával zvěřinový guláš.

Tvořivé soboty zahájila výroba smaltovaných šperků

26. října 2018 12:03 | Krnov | Yvona Fajtová

Středisko volného času Krnov zahájilo kolotoč tvořivých sobot. Rodiče s dětmi si díky nim mohou na každou příležitost vyrobit něco hezkého jak pro sebe, tak pro své přátelé. Ta první v letošním školním roce patřila smaltovaným šperkům.

Blíží se hlasování o návrzích participativního rozpočtu

25. října 2018 17:55 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

3.ročník participativního rozpočtu jde do finále. V projektu Společně tvoříme Jih se o vaši přízeň bude ucházet celkem 30 projektů. O tom, které budou realizovány, rozhodnou vaše hlasy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více