Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Potápění pod ledem je hazard se životem

12. března 2018 13:26 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Zatopený břidlicový lom ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku láká potápěče i v zimě. Patří totiž mezi nejkrásnější lomy v Česku. Vyhlášený je ale i tím, že tady několik potápěčů přišlo o život. Pod led se tak mohou vydat jen ti nejzkušenější. Bez patřičné průpravy, výcviku a kvalitní výbavy je toto potápění přímo hazardní.

Odpadkové koše dostávají samolepky s QR kódy

7. března 2018 14:40 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ohlásit nepořádek vedle košů a kontejnerů, nebo jen to, že je daná nádoba přeplněná, je teď ve vybraných ostravských částech jednodušší než dříve. Je to díky novým samolepkám s QR kódy a nápisem “Jsem plný? Označ mě.”

První Toxic Tour v Moravskoslezském kraji

6. března 2018 14:02 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Na cestu po Moravskoslezském kraji se vůbec poprvé vydal Toxic Tour. Autobus měl namířeno na místa s nejhorším ovzduším. A to v době, kdy celý region sužoval právě smog. Na některých místech byly povolené limity prachu překročeny až šestinásobně. Pro cestující tak byly z recese připraveny i ochranné roušky.

“Březen - měsíc čtenářů” v krnovské knihovně

2. března 2018 13:10 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Hurá do knihoven. Březen je totiž měsícem čtenářů a knihovny nás tak lákají na velmi pestrý program. Například v Městské knihovně v Krnově tato tradiční akce začala promítáním dokumentárního filmu Thule Tuvalu.

Další razie v bytových domech v Ostravě-Jihu

26. února 2018 12:25 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Na Jihu zkontrolovali další bytové domy. Tentokrát na ulici Václava Košaře na Dubině. Šlo o dva panelové domy ve správě městského obvodu. Nájemníkům, kteří v nich bydlí, údajně nedají spát zejména narkomani.

TS testují multifunkční nakladač

22. února 2018 16:29 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Technické služby na Jihu mají dalšího pomocníka. Zatím ale jen na zkoušku. Jde o víceúčelový multifunkční nakladač, který by si v budoucnu chtěly pořídit.

Kabelový a bižu bazar opět lákal davy

21. února 2018 17:55 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Městská knihovna v Krnově uspořádala už tradiční kabelkový a bižu bazar. Lidé ho opět vzali útokem. Jen, co knihovna otevřela své brány, zaplnili ji od přízemí až do posledního patra.

Vyhořelá Karnola v Krnově se promění v muzeum

20. února 2018 16:31 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Bývalá textilka Karnola v Krnově je stále národní kulturní památkou. Nic na tom nezměnil ani ničivý požár, který ji zachvátil loni před Vánocemi. Je tak téměř jisté, že plánované textilní muzeum, se stane skutečností.

V DPS Horymírova v Ostravě-Zábřehu opět otevřou jídelnu

19. února 2018 12:07 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Klientům Domu s pečovatelskou službou Horymírova v Ostravě-Zábřehu se už brzy opět otevře jídelna s kantýnou. Ta je uzavřena od října minulého roku a všem citelně chybí.

MS kraj má tři nové národní kulturní památky

19. února 2018 11:56 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Poutní areály v Krnově, Frýdku a Rudě na Bruntálsku jsou nově národními kulturními památkami. Rozhodla o tom vláda. Celkem je teď v Moravskoslezském kraji 19 národních kulturních památek. Většinou jde o nemovitosti.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více