Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Vystoupení dětí, známí sportovci, živá hudba. ZŠ Dvorského z Ostravy-Jihu oslavila 30 let

4. července 2023 15:42 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Základní škola Dvorského uspořádala velkolepé oslavy ke 30. výročí školy. Pozvala na ně nejen bývalé ředitelky, ale i známé sportovce a složky integrovaného záchranného systému a také sportovní organizace, se kterými spolupracuje.

Společenský dům v Opavě projde rekonstrukcí. Na Národní kulturní památku přispěl MS kraj

4. července 2023 14:01 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Budovu Knihovny Petra Bezruče čeká velká rekonstrukce. Rozdělena bude do tří etap a v rámci první se tato Národní kulturní památka dočká nové střechy, na kterou Opava získala dotaci od Moravskoslezského kraje.

Opava podpořila začínající podnikatele. Projekt Opava podniká byl i pro ty, kterým se nedaří jak by chtěli

4. července 2023 0:48 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Opava pomáhá začínajícím podnikatelům. V rámci ročního projektu Opava podniká pro ně uspořádala cyklus 8 mi workshopů, které je posunuly o kus dál. Vše vyvrcholilo MashUpem, kde se ti nejodvážnější představili lidem.

Divadlo, koncert, opékání špekáčků. Hrad Hukvaldy patřil kouzelné Svatojánské noci

3. července 2023 18:22 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

A teď se námi pojďte podívat na hrad Hukvaldy, který patřil už tradiční akci s názvem Svatojánská noc. Nabídla pestrý program plný šermířů, pohádek a strašidelných příběhů pro děti i dospělé.

Jan Wojnar. GVUO vystavuje díla našeho nejvýznamnějšího konceptualisty

3. července 2023 18:10 | Ostrava-město | Yvona Fajtová

Hezký den, v kulturním okénku vás dnes nejdříve zavedeme do Galerie výtvarného umění v Ostravě na výstavu Jan Wojnar. Jde o jednu z mimořádných osobností našeho regionu, která svou kreativitou významným způsobem ovlivnila nejen české, ale i světové umění. Jan Wojnar byl pravděpodobně nejvýznamnější konceptualista v Československu a Česku.

Festival v ulicích letos přivítal rekordní počet návštěvníků a nabídl nezapomenutelný zážitek

2. července 2023 21:33 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Nezapomenutelný zážitek, tisíce lidí, stovky umělců ze všech koutů světa. Mezi nimi akrobaté, bublináři, tanečníci, pouliční umělci, bubeníci a hudebníci. Takový byl letošní Festival v ulicích na Hlavní třídě a přilehlých dvorech v Ostravě-Porubě.

V centru Ostravy pokácí letitý jírovec. Hrozí, že na někoho spadne

2. července 2023 14:56 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Moravská Ostrava a Přívoz má zmapovanou veškerou zeleň. Díky aplikaci Stromy pod kontrolou má každý strom svůj rodný list. Celkem jich je v obvodu 15 tisíc. Ne všechny jsou v pořádku.

Žáci a studenti porubských škol získali ocenění za úspěchy ve škole i mimo ni

1. července 2023 0:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Centru volného času Vietnamská se sešli nejúspěšnější žáci a studenti všech porubských škol. Vedení obvodu je ocenilo nejen za jejich vynikající výsledky ve škole, ale také za mimoškolní aktivity.

V Ostravě-Porubě začal cyklus tematicky zaměřených procházek

30. června 2023 23:52 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě začal tradiční cyklus tematicky zaměřených procházek. Na první se lidé vydali za ptačím zpěvem a druhá je zavedla do Zámeckého parku, kde se seznámili nejen s jeho historií, ale také zajímavosti o jeho dendrologickém složení.

Černá louka se stane zeleným srdcem Ostravy. Nastiňuje to dokončená územní studie ateliéru MAPPA

30. června 2023 10:05 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Nekoncepčnost celého prostoru, roztroušená parkoviště a špatná kvalita veřejných prostranství. Tak dnes vypadá Černá louka. Nová územní studie městského ateliéru MAPPA ji má proměnit v zelené srdce Ostravy.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více