Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • PŘI VÝBUCHU V RODINNÉM DOMĚ V NÝDKU SE VÁŽNĚ ZRANIL SENIOR
  • CENY STARŠÍCH BYTŮ V MSK MEZIROČNĚ VZROSTLY NEJVÍCE ZE VŠECH KRAJŮ
  • V NEMOCNICI KARVINÁ-RÁJ OTEVŘELI KURZY PRVNÍ POMOCI ZAMĚŘENÉ NA MALÉ DĚTI
  • U DOBRÉ (F-M) ZEMŘELA MLADÁ ŘIDIČKA PO STŘETU S NÁKLADNÍM AUTEM
  • KARVINÁ CHYSTÁ PROMĚNU AREÁLU LODIČKY V PARKU BOŽENY NĚMCOVÉ
  • FRÝDEK-MÍSTEK PŘIPRAVUJE ARCHITEKTONICKOU SOUTĚŽ NA ČESKÝ DŮM
  • OBVOD SLEZSKÁ OSTRAVA SHÁNÍ VYUŽITÍ PRO BUDOVU NA CHITTUSSIHO ULICI
  • PODLE POVODÍ ODRY BYL BŘEZEN Z HYDROLOGICKÉHO POHLEDU SPÍŠE PODPRŮMĚRNÝ
  • REVOLUTION TRAIN JE V MS KRAJI, PRVNÍ ZASTÁVKOU BYLA STUDÉNKA
  • MENSTRUAČNÍ VLOŽKY JSOU DOSTUPNÉ NA VŠECH OSTRAVSKÝCH ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH
  • TĚRLIČTÍ ODMÍTAJÍ STAVBU OBCHVATU S TUNELEM, KTERÝ DO OBCE PŘIVEDE KAMIONY
  • V OSTRAVĚ-HRABOVÉ VZNIKÁ MOKŘAD S TŮNĚMI
  • HASIČI Z JABLUNKOVA OSLAVILI 30 LET ČINNOSTI JEDNOTKY JPO II
  • CYKLISTICKÝ ZÁVOD PORUBAJK MĚNÍ START. ZAČÍNÁ SE NA ALŠOVĚ NÁMĚSTÍ
Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas 0:00
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno
      Palkovický miniexpres

      Palkovický miniexpres

      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

      Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

      Radim Bača (Nezávislí pro Palkovice a Myslík), starosta Palkovic: „Letos jde už o 8. ročník, velmi se vydařil a počasí nám přeje. Důležité je, že se hodně lidí zúčastnilo, je hodně návštěvníků a hlavně spousta Palkovjanů a Myslíkovjanů tady ten guláš vaří. Je to postavené na tom, že ti lidé jsou do toho zatažení, že to nejsou profesionální kuchaři, ale obyčejní Palkovjani a Myslíkovjani, kteří se chtějí zúčastnit soutěže. Zkoušel jsem skoro všechny guláše. Já tedy nejsem gulášový typ, mám raději klobásku, ale není tady vyloženě špatný guláš.“

      Arpád Velvéthy, šéfkuchař týmu Volejbalistů: „Je to hovězí guláš a je výjimečný v tom, že tam dáme do toho všechno. Je tam trošku koňaku i červené víno.“

      Tomáš Dzurja, porotce soutěže: „V prvním kole jsme viděli teoreticky stejný postup, protože se krájela cibule a dělala příprava. Samozřejmě, když jsme si dali druhé a třetí kolečko, tak už se to trošku lišilo, ať už v tempu, nervozitě, postupu, ale samozřejmě máme tady maďarskou verzi, máme tady dršťkový guláš, zvěřinový, takže není to jenom guláš, jak ho známe. Hodnotíme vzhled jídla, postup a v prvé řadě čerstvost surovin. My, když jsme šli první kolo, tak jsme mimo to, co se děje na prkně a v druhém kole v hrnci, tak jsme koukali i kolem, jaký je tam pořádek, organizace atd. A samozřejmě i to mělo vliv na to hodnocení.“

      ---

      Mohlo by Vás také zajímat

      Pořad: Palkovický miniexpres
      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše
      16. července 2023, 16:55

      V Palkovicích si lidé užili Festival dechovky, piva a guláše

      Ve sportovním areálu v centru Palkovic se konal další ročník Festivalu dechovky a pivních a gulášových slavností. Lidé mohli ochutnat i nesoutěžní ukrajinský boršč.

      Radim Bača (Nezávislí pro Palkovice a Myslík), starosta Palkovic: „Letos jde už o 8. ročník, velmi se vydařil a počasí nám přeje. Důležité je, že se hodně lidí zúčastnilo, je hodně návštěvníků a hlavně spousta Palkovjanů a Myslíkovjanů tady ten guláš vaří. Je to postavené na tom, že ti lidé jsou do toho zatažení, že to nejsou profesionální kuchaři, ale obyčejní Palkovjani a Myslíkovjani, kteří se chtějí zúčastnit soutěže. Zkoušel jsem skoro všechny guláše. Já tedy nejsem gulášový typ, mám raději klobásku, ale není tady vyloženě špatný guláš.“

      Arpád Velvéthy, šéfkuchař týmu Volejbalistů: „Je to hovězí guláš a je výjimečný v tom, že tam dáme do toho všechno. Je tam trošku koňaku i červené víno.“

      Tomáš Dzurja, porotce soutěže: „V prvním kole jsme viděli teoreticky stejný postup, protože se krájela cibule a dělala příprava. Samozřejmě, když jsme si dali druhé a třetí kolečko, tak už se to trošku lišilo, ať už v tempu, nervozitě, postupu, ale samozřejmě máme tady maďarskou verzi, máme tady dršťkový guláš, zvěřinový, takže není to jenom guláš, jak ho známe. Hodnotíme vzhled jídla, postup a v prvé řadě čerstvost surovin. My, když jsme šli první kolo, tak jsme mimo to, co se děje na prkně a v druhém kole v hrnci, tak jsme koukali i kolem, jaký je tam pořádek, organizace atd. A samozřejmě i to mělo vliv na to hodnocení.“

      ---

      Zdroj: https://polar.cz/index.php/porady/palkovicky-miniexpres/palkovicky-miniexpres-16-07-2023-16-55