Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Turistická soutěž Beskydský průzkumník zná své vítěze

Jablunkov |

V Jablunkově byla vyhodnocena turistická soutěž, při které měli účastníci navštívit 12 cílů. Nadšenými účastníky byly především rodiny s dětmi.

Jablunkovské centrum kultury a informací přichystalo na letní sezonu velkou prázdninovou soutěž pro širokou turistickou veřejnost. Soutěž se jmenovala Beskydský průzkumník a úkolem účastníků bylo navštívit 12 atraktivit na Jablunkovsku a frýdecké části Beskyd.

Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi: “Do projektu jsme zapojili subjekty působící v cestovním ruch. Cílem bylo nasbírat razítka do hrací karty, kterou jsme připravili. Hrací karty byly k vyzvednutí v jednotlivých informačních centrech v Bystřici, v Mostech u Jablunkova a v Ursusu v Dolní Lomné."
Zuzana Bazgierová, referentka JACKi: “Prázdninové soutěže Beskydský průzkumník se zúčastnilo hodně soutěžících. Především tato soutěž zaujala rodiny s dětmi, což nás potěšilo, protože jsme navnadili malé turisty k navštěvování různých krásných míst v Beskydech. Setkali jsme se s pozitivní reakcí. Vydali jsme zhruba přes sto karet herních karet. Vrátilo se nám jich okolo třiceti správně vyplněných. Účastníci nám posílali zprávy do emailu, na Facebook, že se jim soutěž moc líbila, že si to užili, že získali inspiraci, kam vyrazit na výlet.”

Úspěšní turisté už si vyzvedli ceny a společně s dalšími se mohou těšit na příští ročník soutěže.

Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi: “V polovině září jsme vylosovali 3 šťastné výherce, kterým byly předány věcné ceny a dárkové poukazy. Už nyní můžu konstatovat, že v soutěži budeme v příštím roce pokračovat, protože se těšila docela velké popularitě, což jsme ani nečekali. Nějakým způsobem budeme modifikovat a inovovat, ale Beskydský průzkumník v roce 2021 budeme realizovat. Cílová skupina nebyla blíže specifikována. Široká veřejnost, rodiny s dětmi a vůbec jsme nespecifikovali, jestli musí turista pěšky, nebo na kole. Cíle byly tak vybírány, aby se tam dalo dojet i na kole a aby to zvládly i rodiny s dětmi.”

Návštěvníci Jablunkova i jeho obyvatelé si mohou k výletům půjčit elektrokola. Nově je k dispozici nabíjecí stanice.

Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi: “Jablunkovské centrum kultury a informací každým rokem čerpá dotace z MSK na rozšíření služeb. V tomto roce jsme pořídili venkovní nabíjecí stanici, takže každý cyklista si může ve všední dny od 8 do 16 hodin nabít bezplatně své kolo. Rozšířili jsme i databázi našich kol, když máme 4 elektrokola, z toho dvě horská a dvě treková. To vše bylo pořízené z dotace podpory turistických informačních center v MSK.”
Nahlásit chybu


K tématu

Z Frýdku-Místku do Bašky se vybuduje nová cyklostezka

30. října 2023 15:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek se dohodl s obcí Baška na výstavbě nové cyklostezky. Ta povede z Místku do Bašky podél řeky Ostravice. Vybudovat by se měla v příštím roce a z větší části ji zaplatí evropská dotace. Cílem je doplnit chybějící úseky na trase Ostrava – Beskydy.

Další zranění mladí lyžaři v Beskydech a Jeseníkách. Letěl pro ně vrtulník

15. února 2024 19:09 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala spolu s členy horské služby ve středu hned u tří zraněných mladých lyžařů. Ve všech případech, které se odehrály během několika hodin v Beskydech a Jeseníkách, vzlétal na pomoc vrtulník letecké záchranné služby Ostrava.

Rekordní nárůst turistů v MSK ve třetím čtvrtletí roku, Beskydy opět na vrcholu

8. listopadu 2023 16:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nové statistiky potvrzují významný nárůst počtu návštěvníků v Moravskoslezském kraji, zejména v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku. Nejvýraznější trend návštěvnosti se odehrává v oblíbené turistické oblasti Beskydy. V průběhu třetího kvartálu roku 2023 se do kraje sjelo a v hromadných zařízeních ubytovalo rekordních 366 927 návštěvníků. Toto číslo představuje téměř 3% nárůst ve srovnání s předešlým rokem 2022. Co je však ještě důležitější, návštěvnost v letošním roce předčila výsledky z roku 2019, tedy z před-covidového období, o více než 10 %.


V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.


5. ročník Havajského plesu opět bavil handicapované ve Frýdku-Místku

Převážně lidé s mentálním handicapem opět zaplnili Katolický lidový dům ve Frýdku-Místku. Organizátoři tady pro ně tradičně uspořádali Havajský ples. Zhruba 150 klientů z různých organizací napříč krajem si tak opět sešlo a ukázalo, že se umí skvěle bavit.

Palkovice vybojovaly v soutěži Vesnice roku 2. místo

V letošním národním finále soutěže Vesnice roku měl Moravskoslezský kraj jako svého finalistu obec Palkovice. Ta nakonec v silné konkurenci obsadila 2. místo.

Nová družina v Čeladné je plná školáků, přidají se i senioři

1. října 2024 9:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Školáci v Čeladné už naplno užívají nové oddělení družiny, které bylo vybudováno během prázdnin a v září bylo otevřeno pod názvem Tygříci. Za nový prostor pro aktivity dětí zaplatila obec přes dva miliony korun, z toho 1,6 milionu pokryla dotace.

Frýdlantský tenisový klub oslavil 100 let od založení

Tenisový klub ve Frýdlantě nad Ostravicí si připomněl 100 let své existence. Oslava se konala v areálu klubu, kdy nechyběla exhibiční utkání ani ocenění a poděkování.

Frýdek-Místek prodal budovy po městské policii v licitaci za 22,5 milionu

Frýdek-Místek prodal soubor budov, kde v minulosti sídlila městská policie. Prodej proběhl formou licitace, která má být nejtransparentnější formou prodeje městského majetku. Nový majitel za nemovitosti zaplatil 22,5 milionu korun.

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť

Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Turistická soutěž Beskydský průzkumník zná své vítěze
Vydáno 6. listopadu 2020 8:04, Jablunkov, Libor Běčák
V Jablunkově byla vyhodnocena turistická soutěž, při které měli účastníci navštívit 12 cílů. Nadšenými účastníky byly především rodiny s dětmi.

Jablunkovské centrum kultury a informací přichystalo na letní sezonu velkou prázdninovou soutěž pro širokou turistickou veřejnost. Soutěž se jmenovala Beskydský průzkumník a úkolem účastníků bylo navštívit 12 atraktivit na Jablunkovsku a frýdecké části Beskyd.

Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi: “Do projektu jsme zapojili subjekty působící v cestovním ruch. Cílem bylo nasbírat razítka do hrací karty, kterou jsme připravili. Hrací karty byly k vyzvednutí v jednotlivých informačních centrech v Bystřici, v Mostech u Jablunkova a v Ursusu v Dolní Lomné."
Zuzana Bazgierová, referentka JACKi: “Prázdninové soutěže Beskydský průzkumník se zúčastnilo hodně soutěžících. Především tato soutěž zaujala rodiny s dětmi, což nás potěšilo, protože jsme navnadili malé turisty k navštěvování různých krásných míst v Beskydech. Setkali jsme se s pozitivní reakcí. Vydali jsme zhruba přes sto karet herních karet. Vrátilo se nám jich okolo třiceti správně vyplněných. Účastníci nám posílali zprávy do emailu, na Facebook, že se jim soutěž moc líbila, že si to užili, že získali inspiraci, kam vyrazit na výlet.”

Úspěšní turisté už si vyzvedli ceny a společně s dalšími se mohou těšit na příští ročník soutěže.

Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi: “V polovině září jsme vylosovali 3 šťastné výherce, kterým byly předány věcné ceny a dárkové poukazy. Už nyní můžu konstatovat, že v soutěži budeme v příštím roce pokračovat, protože se těšila docela velké popularitě, což jsme ani nečekali. Nějakým způsobem budeme modifikovat a inovovat, ale Beskydský průzkumník v roce 2021 budeme realizovat. Cílová skupina nebyla blíže specifikována. Široká veřejnost, rodiny s dětmi a vůbec jsme nespecifikovali, jestli musí turista pěšky, nebo na kole. Cíle byly tak vybírány, aby se tam dalo dojet i na kole a aby to zvládly i rodiny s dětmi.”

Návštěvníci Jablunkova i jeho obyvatelé si mohou k výletům půjčit elektrokola. Nově je k dispozici nabíjecí stanice.

Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi: “Jablunkovské centrum kultury a informací každým rokem čerpá dotace z MSK na rozšíření služeb. V tomto roce jsme pořídili venkovní nabíjecí stanici, takže každý cyklista si může ve všední dny od 8 do 16 hodin nabít bezplatně své kolo. Rozšířili jsme i databázi našich kol, když máme 4 elektrokola, z toho dvě horská a dvě treková. To vše bylo pořízené z dotace podpory turistických informačních center v MSK.”
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/jablunkov/11000022688/turisticka-soutez-beskydsky-pruzkumnik-zna-sve-viteze