Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opilý řidič dodávky nedal u Hladkých Životic přednost kamionu, ten po srážce smetl i osobní auto, ve kterém zůstaly zaklíněny dvě ženy

Celý MS kraj |

V úterý večer vyjížděli záchranáři k velmi vážné nehodě kamionu, dodávky a osobního auta u Hladkých Životic na Novojičínsku. Z osobního auta museli hasiči vyprostit dvě vážně zraněné ženy. Za nehodu zřejmě může řidič dodávky, který nedal přednost kamionu, navíc seděl za volantem opilý. Kamion se po střetu dostal do protisměru, kde smetl osobní auto.

Osobní auto na střeše a v něm dvě zaklíněné a těžce zraněné ženy. Opodál v příkopu zpříčený kamion s přívěsem a před ním v příkopu dodávka. Vážná nehoda, za kterou může zřejmě bohužel alkohol za volantem se stala v úterý po půl osmé večer na křižovatce u dálničního sjezdu z dálnice D1 u Hladkých Životic. Zaměstnala všechny složky integrovaného záchranného systému.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: "Jednatřicetiletý řidič dodávky Ford Transitu Connect jel po vedlejší silnici III. třídy ve směru od obce Kujavy. Na křižovatce zřejmě nedal přednost projíždějící nákladnímu vozidlu Volvo FH s návěsem, který jel od Fulneku. Po nárazu se návěs dostal do smyku a devětatřicetiletý řidič kamionu ztratil nad soupravou kontrolu. Přejel do protisměru, kde se souprava střetla s protijedoucím osobním vozidlem Peugeot 206. Po kolizi se Peugeot převrátil na střechu a dopadl do silničního příkopu. Vozidlo Ford i nákladní souprava také následkem střetu zapadly do silničního příkopu."
Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem. Z Peugeotu, ležícího v příkopu na střeše, vyprostili sedmatřicetiletou ženu a šestnáctiletou dívku. Menší únik oleje z auta do betonového korýtka včas zachytili pomocí nasákavého sorbentu, životní prostředí tak nebylo poškozeno."

Obě ženy zaklíněné v autě byly při vědomí a se záchranáři komunikovaly, utrpěly však velmi vážná zranění. Sedmatřicetiletou pacientku záchranáři začali ošetřovat ještě před jejím vyproštěním.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Zajistili ji žilní vstup a zahájili podávání léků tlumících bolest. Zasahující lékař zjistil mnohočetná poranění, a to v oblasti horní a dolní končetiny, hlavy, páteře a hrudníku. Žena byla zajištěna pánevním pásem, krčním límcem, záchranáři se postarali o tepelný komfort a provedli další léčebná opatření."

Následně ženu přepravili na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Druhou zraněnou byla šestnáctiletá slečna. Utrpěla poranění páteře břicha a pánve. Posádky ZZS ji poskytly přednemocniční neodkladnou péči a připravily k transportu do zdravotnického zařízení. Předána byla týmu urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava- Fifejdy."

Jak se následně ukázalo, řidič dodávky byl bohužel opilý.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: "Dechová zkouška u řidiče dodávky byla pozitivní. Naměřená hladina se zastavila na 1,57 promile. Dechová zkouška u řidiče kamionu byla negativní. Zranění řidičky Peugeotu dechovou zkoušku neumožnilo provést na místě. Řidič dodávky byl převezen do novojičínské nemocnice. Ještě před odjezdem mu byl zadržen řidičský průkaz."

U nehody zasahovaly tři týmy zdravotnické záchranné služby z Nového Jičína a Fulneku. Dále také tři jednotky hasičů. Dvě profesionální ze stanic Nový Jičín a Bílovec a jedna dobrovolná z Fulneku.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Osobní a dodávkové auto bylo naloženo na vozidla odtahové služby, na vyproštění kamionu z příkopu přijela předem nasmlouvaná soukromá firma."

Řidiče dodávky čeká minimálně obvinění z řízení pod vlivem návykové látky a zřejmě i z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nahlásit chybu


K tématu

Řidič naboural do odstaveného auta u Opavy. Náraz těžce zranil muže stojícího u kapoty

11. prosince 2023 14:45 | Opava | Jiří Cileček

Těžká dopravní nehoda zaměstnala v pondělí ráno na okraji Opavy všechny složky záchranného systému. Řidič osobního auta tam naboural do auta odstaveného u krajnice, které mělo zřejmě poruchu. Jeho řidič stál nad otevřenou kapotou a po nehodě utrpěl velmi těžká zranění. Záchranáři ho museli oživovat a do nemocnice ho transportoval vrtulník. Policie hledá svědky.

Letecká havárie na Opavsku byla námětem cvičení složek IZS

29. května 2024 18:21 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Letadlo mělo po startu z letiště technické potíže, vzápětí se zřítilo a narazilo do stroje, který se zrovna chystal na start. V obou strojích bylo 20 lidí, kteří utrpěli různá zranění. Na místě byli i mrtví. Takový byl námět taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému na Opavsku.

Údajně kradené auto srazilo dívku v Opavě. Vůz pak našli havarovaný v poli

28. října 2023 11:36 | Opava | Jiří Cileček

Podivný případ údajné krádeže, havarovaného vozu a těžkého zranění mladé dívky, rozplétají policisté v Opavě. V sobotu nad ránem tam mělo být mladému páru údajně ukradeno auto. Tomu se prý snažila dvojice zabránit a mladá dívka přitom měla být sražena. Auto našli nad ránem po těžké havárii v poli. Policie pracuje i s verzí, že si dvojice vše vymyslela, aby zamaskovala vážnou nehodu.


Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Při nehodě u Starých Heřminov zemřel řidič osobního auta

Dnes 15:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Katastru Starých Heřminov na Bruntálsku se v pátek dopoledne stala tragická dopravní nehoda. O život přišel řidič, jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

Včera 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Do letošních oprav chodníků a silnic jde 10 milionů, děravá cesta na Kojetín ještě musí počkat

Radnice každý rok investuje určitou částku z rozpočtu do oprav chodníků a komunikací. Letos na ně vyčlenila téměř 10 milionů korun.

Dálnici z Ostravy na Olomouc nad ránem zatarasil převrácený kamion a jeho náklad

Dnes 11:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik hodin trvalo vyšetřování a odklízení trosek po nehodě kamionu na dálnici D1 na úrovni Nové Vsi v Ostravě. Provoz ve směru na Olomouc byl zastaven a odkláněn na objízdné trasy.

Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

Na městských domech v Havířově probíhají výměny střech i celkové sanace

Střechy na některých městských havířovských domech jsou ve špatném stavu. Začalo přes ně už zatékat a kvůli nedostatečné izolaci, mají nájemníci ve vrchních bytech chlad. Proto v letošním roce Městská realitní agentura investuje právě do těchto sanací.

Ostravská univerzita provádí rozsáhlý výzkum na základních školách

V Moravskoslezském kraji probíhá rozsáhlý výzkum. Vědce z Ostravské univerzity bude zajímat, co dětem zejména ze znevýhodněného prostředí, bude pomáhá zvládat školní výuku. Do projektu se zapojí 24 náhodně náhodně vybraných škol.

Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.

Hasiči v Ostravě zachránili mládě jestřába lesního z ochranné sítě

Včera 19:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Profesionální hasiči z ostravské stanice Přívoz zasahovali ve čtvrtek dopoledne u záchrany mladého dravce v městské části Michálkovice. Jestřáb lesní se zamotal do ochranné sítě na kurníku pro drůbež. Hasiči dravce zachránili.

Při nehodě u Starých Heřminov zemřel řidič osobního auta

Dnes 15:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Katastru Starých Heřminov na Bruntálsku se v pátek dopoledne stala tragická dopravní nehoda. O život přišel řidič, jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice.

Technologie v CEETe mění budoucnost energetiky

Centrum energetických a environmentálních technologií – Explorer (CEETe) vzniklo zásluhou vědců Centra energetických a environmentálních technologií v areálu Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a od svého otevření v říjnu 2023 se zaměřuje na výzkum a vývoj nízkouhlíkových technologií, které mají nahradit fosilní paliva a přispět k udržitelné energetice, a to jak na národní, tak mezinárodní úrovni.

Příroda pohlcuje méně uhlíku, může za to oteplování

Cíl dosáhnout čisté nuly z pohledu uhlíkových emisí v roce 2050 kalkuluje i s tím, že část vypuštěného CO2 pohltí lesy a oceány. Vědci se ale obávají, že celý proces zachytávání CO2 přírodou by mohl v důsledku klimatické změny zkolabovat. Křehkost ekosystému se ukázala v minulém roce, kdy se pohlcování uhlíku půdou prokazatelně snížilo.

Opravené a rekonstruované divadlo v Bruntále zahájilo provoz

Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

Den archeologie na bruntálském zámku bavil a poučil

Na zámku v Bruntále navštívíme Den archeologie. Je to již pravidelná akce, která se však každý rok zaměřením tematicky liší. Ve sklepeních zámku najdou návštěvníci nejen poučení, ale i zábavu a možnosti vlastního tvoření.

V krnovském Střeleckém domě proběhlo setkání starostů povodní postižených obcí a měst s ministry vlády

Financování obnovy území, pomoc státu, výstavba protipovodňových opatření i zpětná vazba ze strany povodněmi zasažených obcí. O tom všem v Krnově jednali ministři práce a sociálních věcí, financí, místního rozvoje, životního prostředí, zemědělství a dopravy se starosty a zástupci vedení měst Moravskoslezského kraje.

Opilý řidič dodávky nedal u Hladkých Životic přednost kamionu, ten po srážce smetl i osobní auto, ve kterém zůstaly zaklíněny dvě ženy
Vydáno 6. ledna 2021 8:48, Celý MS kraj, Jiří Cileček
V úterý večer vyjížděli záchranáři k velmi vážné nehodě kamionu, dodávky a osobního auta u Hladkých Životic na Novojičínsku. Z osobního auta museli hasiči vyprostit dvě vážně zraněné ženy. Za nehodu zřejmě může řidič dodávky, který nedal přednost kamionu, navíc seděl za volantem opilý. Kamion se po střetu dostal do protisměru, kde smetl osobní auto.

FOTO: HZS MSK

Osobní auto na střeše a v něm dvě zaklíněné a těžce zraněné ženy. Opodál v příkopu zpříčený kamion s přívěsem a před ním v příkopu dodávka. Vážná nehoda, za kterou může zřejmě bohužel alkohol za volantem se stala v úterý po půl osmé večer na křižovatce u dálničního sjezdu z dálnice D1 u Hladkých Životic. Zaměstnala všechny složky integrovaného záchranného systému.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: "Jednatřicetiletý řidič dodávky Ford Transitu Connect jel po vedlejší silnici III. třídy ve směru od obce Kujavy. Na křižovatce zřejmě nedal přednost projíždějící nákladnímu vozidlu Volvo FH s návěsem, který jel od Fulneku. Po nárazu se návěs dostal do smyku a devětatřicetiletý řidič kamionu ztratil nad soupravou kontrolu. Přejel do protisměru, kde se souprava střetla s protijedoucím osobním vozidlem Peugeot 206. Po kolizi se Peugeot převrátil na střechu a dopadl do silničního příkopu. Vozidlo Ford i nákladní souprava také následkem střetu zapadly do silničního příkopu."
Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem. Z Peugeotu, ležícího v příkopu na střeše, vyprostili sedmatřicetiletou ženu a šestnáctiletou dívku. Menší únik oleje z auta do betonového korýtka včas zachytili pomocí nasákavého sorbentu, životní prostředí tak nebylo poškozeno."

Obě ženy zaklíněné v autě byly při vědomí a se záchranáři komunikovaly, utrpěly však velmi vážná zranění. Sedmatřicetiletou pacientku záchranáři začali ošetřovat ještě před jejím vyproštěním.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Zajistili ji žilní vstup a zahájili podávání léků tlumících bolest. Zasahující lékař zjistil mnohočetná poranění, a to v oblasti horní a dolní končetiny, hlavy, páteře a hrudníku. Žena byla zajištěna pánevním pásem, krčním límcem, záchranáři se postarali o tepelný komfort a provedli další léčebná opatření."

Následně ženu přepravili na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Druhou zraněnou byla šestnáctiletá slečna. Utrpěla poranění páteře břicha a pánve. Posádky ZZS ji poskytly přednemocniční neodkladnou péči a připravily k transportu do zdravotnického zařízení. Předána byla týmu urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava- Fifejdy."

Jak se následně ukázalo, řidič dodávky byl bohužel opilý.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: "Dechová zkouška u řidiče dodávky byla pozitivní. Naměřená hladina se zastavila na 1,57 promile. Dechová zkouška u řidiče kamionu byla negativní. Zranění řidičky Peugeotu dechovou zkoušku neumožnilo provést na místě. Řidič dodávky byl převezen do novojičínské nemocnice. Ještě před odjezdem mu byl zadržen řidičský průkaz."

U nehody zasahovaly tři týmy zdravotnické záchranné služby z Nového Jičína a Fulneku. Dále také tři jednotky hasičů. Dvě profesionální ze stanic Nový Jičín a Bílovec a jedna dobrovolná z Fulneku.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Osobní a dodávkové auto bylo naloženo na vozidla odtahové služby, na vyproštění kamionu z příkopu přijela předem nasmlouvaná soukromá firma."

Řidiče dodávky čeká minimálně obvinění z řízení pod vlivem návykové látky a zřejmě i z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000023486/opily-ridic-dodavky-nedal-u-hladkych-zivotic-prednost-kamionu-ten-po-srazce-smetl-i-osobni-auto-ve-kterem-zustaly-zaklineny-dve-zeny