Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jarní vzhled - nejmódnější outfity 2024

7. dubna 2024, 20:17

Chcete-li jít s dobou, bude dobré, když budete znát aktuální trendy jarní sezóny. Jestliže nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích se totiž na nynější hity na poli módy podíváme pěkně zblízka. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat. Bude to stát za to a své outfity na jaro dovedete k dokonalosti.

Do ostravsko-opavské diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války

7. dubna 2024, 19:58

Ostravsko-opavská diecéze v půli dubna přivítá pětici zvonů, které před více než osmdesáti lety zabavili nacisté a odvezli do Německa. Zvony se dočkaly konce války a kvůli napjaté mezinárodní situaci zůstaly v západním Německu. Teď se v rámci projektu Zvony míru pro Evropu rottenbursko-stuttgartské diecéze vracejí.

Balet NDM uvede k Roku české hudby 2024 tři choreografie vytvořené na hudbu českých skladatelů

7. dubna 2024, 19:53

Balet Národního divadla moravskoslezského uvede k Roku české hudby 2024 na jeviště Divadla Jiřího Myrona 11. dubna tři choreografie vytvořené na hudbu českých skladatelů.

Jarní počasí urychlilo výsadbu v Biskupských lesích. Kde se vysazuje a jaké odrůdy?

7. dubna 2024, 19:49

Ostravice/Vrbno pod Pradědem – Jarní počasí dorazilo v letošním roce s určitým předstihem. Kromě kvetoucích keřů se to podepsalo i na tempu výsadby nových lesů. Potvrzují to i rekordní čísla Biskupských lesů, které hospodaří zejména v Jeseníkách a Moravskoslezských Beskydech.

Kognitivní centrum FN Ostrava otevírá semináře pro lidi pečující o své blízké

4. dubna 2024, 16:03

Tým Kognitivního centra Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU připravil vzdělávací semináře pro „neformálně pečující“. Tedy pro ty, kteří se v domácím prostředí starají o své blízké v dlouhodobě nepříznivém zdravotním stavu. Jedná se například o pacienty po cévních mozkových příhodách, vážných úrazech i o pacienty s počínajícím neurodegenerativním onemocněním. První z bezplatných seminářů proběhne koncem dubna.

Kde si odpočinout? Dopřejte si Wellness den ve Velkých Karlovicích

4. dubna 2024, 16:00

Představte si jeden den, kdy nemáte na práci nic jiného než si pořádně odpočinout. Jeden den, kdy se můžete koupat v termálním bazénu, nahřívat se v sauně, dát si příjemnou masáž, k tomu něco dobrého k jídlu... zkrátka vyčistit hlavu a zahnat jarní únavu.

Za operou z Prahy do Ostravy a zpět Smetanov(sk)ým vlakem!!!

4. dubna 2024, 12:40

Národní divadlo moravskoslezské zve na druhý, květnový blok Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 speciálně také pražské (olomoucké) diváky! Stihnou to pohodlně na otočku speciálním operním vlakem.

O zajištění léčby loni požádalo ČPZP na 8 000 klientů. Řeší se hlavně léčba v ČR

4. dubna 2024, 12:35

Případů, kdy se lidé obracejí na svou zdravotní pojišťovnu kvůli zajištění zdravotní péče, každým rokem přibývá. Jen za rok 2023 obdržela Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) na 8 000 takových požadavků. Meziročně to je o 28 procent více. Nejvíce požadavků se týká stomatologie, praktických lékařů a dětských odborností. Téměř všechny žádosti jsou řešitelné u smluvních poskytovatelů v České republice, pouze jednotkám pacientů je nutné zajistit léčbu v zahraničí.

Rekreační sezóna u vody 2024 je před námi, nepřeceňujte své síly a vodní toky užívejte s rozvahou

4. dubna 2024, 12:33

Vodohospodáři apelují na občany, aby vodní díla využívali vždy za nízkých průtoků, při dobrých teplotních podmínkách vody v řekách, při nízké rychlosti proudící vody, nejlépe za přítomnosti dalších osob. Současně dodržovali zdravotnické zásady a při vstupu do větší hloubky se osmělili.

ReFashanda: Udržitelná móda ovládne o víkendu Ostravu

4. dubna 2024, 12:27

V roce 2013 došlo k pádu bangladéšské oděvní továrny. Tehdy v troskách zahynulo 1130 osob. V přímé reakci na tuto tragickou událost vznikla mezinárodní iniciativa Fashion Revolution v Londýně. Jejím cílem je zvýšit povědomí o tom, jak funguje módní průmysl a jaký negativní dopad přináší. V Ostravě se o to třetím rokem snaží festival udržitelné módy ReFashion, jehož součástí je i dvoudenní prodejně prezentační přehlídka ReFashanda. Ta se uskuteční 5. a 6. dubna na Černé louce.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více