Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

NN NIGHT RUN slaví 11. let. Už 20. dubna startuje spolu s AVON během nebo KIDS RUNEM v Ostravě

28. března 2024, 8:53

Noční doba jarních a podzimních měsíců již tradičně patří seriálu NN NIGHT RUN a v roce 2024 tomu nebude jinak. Města, kam běžci od dubna do října zavítají, budou stejná jako loni, začíná se v Ostravě a končí v Olomouci.

Smuteční síň ve Vítkovicích soutěží o titul nejlepší stavba Moravskoslezského kraje

28. března 2024, 8:45

O titul nejlepší stavba Moravskoslezského kraje roku 2023 soutěží smuteční síň na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích. Stavbu se širokým spektrem energetických úspor a ekologických řešení, která byla slavnostně otevřena v září loňského roku, do soutěže přihlásil její zhotovitel, společnost PSG Construction, a. s.

SmVak: Sledujte kvalitu vody ve studni! Vyhnete se zdravotním komplikacím

28. března 2024, 8:40

Letošní zima přinesla několik rychlých a vydatných sněhových nadílek, stejně jako velmi rychlých oteplení, kdy sněhová pokrývka rychle zmizela a voda odtekla, případně se vsákla do okolí. Po tání je s příchodem jara nutné a odpovědné zkontrolovat, jakou vodu ze studně pijeme. Je nezbytné odborně prověřit, zda nepředstavuje zdravotní riziko, jehož důsledky mohou velice nepříjemně pocítit především děti, senioři a lidé s oslabenou imunitou. Nepodceňujme tuto situaci! Buďme odpovědní ke zdraví svých blízkých i sebe samotných!

Farmaceuti FN Ostrava připraví ročně více než 7 500 individuálních léčivých přípravků

28. března 2024, 8:35

Farmaceuti Fakultní nemocnice Ostrava, kteří zajišťují nepřetržitý lékárenský provoz, zpracují ročně téměř 200 tisíc receptů. V nedávno zrekonstruovaném zázemí lékárny zároveň připraví více než 35 tisíc přípravků s obsahem cytostatik a dalších 7 500 individuálních léčivých přípravků. Jako jediní v Moravskoslezském kraji zajišťují výrobu i tak zvané parenterální výživy, která se aplikuje infuzí přímo do žíly.

Na Velký pátek projde večerní Ostravou křížová cesta

28. března 2024, 7:43

Křesťané se připravují na Velikonoce – největší svátky v roce. Na Zelený čtvrtek dopoledne se v katedrále žehnají oleje, které se používají při křtu nebo pomazání nemocných. Večer pak ve farnostech následuje připomínka Kristovy Poslední večeře. Na Velký pátek se v kostelích, ve městech i v přírodě budou modlit tzv. křížovou cestu. Meditativní texty o cestě Ježíše Krista k ukřižování a vzkříšení propojuje Ježíšovo utrpení a všechny starosti a bolesti současného světa.

Osmdesát dětí vyjede s ČPZP na ozdravně léčebný pobyt i letos

26. března 2024, 13:22

Je vaše dítě často nemocné? Trápí ho v důsledku dýchání nečistot v ovzduší častá rýma, dráždivý kašel, případně astma, zkrátka trpí jeho zdraví? Pak je nejvyšší čas přihlásit se s dítětem na ozdravně léčebný pobyt. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna pořádá (ČPZP) i v letošním roce ozdravně léčebné pobyty pro děti s doprovodem. Trvají dva týdny, konají se v Jeseníkách a jsou určeny pro děti od 3 do 6 let včetně, které trpí respiračními obtížemi. Ve dvou turnusech v říjnu a listopadu na čerstvém horském vzduchu bude moci pobývat celkem 80 dětí.

Rozšířená realita oživuje ostravský Velký svět techniky

26. března 2024, 13:12

Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích má pro své návštěvníky lákavou novinku – hrátky v rozšířené realitě. Novou moderní expozici pro ně připravila energetická společnost innogy. Návštěvníci v prostředí rozšířené reality zjistí, zda zvládnou postavit dům energeticky nenáročný a šetrný k životnímu prostředí. Kromě toho mohou malí i velcí také změřit své síly v ekologickém souboji s Kotlajzníkem a jeho špinavým uhlím.

Blíží se Valachy man, triatlon pro každého. Do konce března je nejvýhodnější startovné!

26. března 2024, 13:01

BYSTŘIČKA – Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku! V sobotu 22. a neděli 23. června Bystřičku opět ovládnou milovníci triatlonu a utkají se při legendárním Valachy manovi, který jako součást DATART Valachy tour nabídne i letos trasy nejen pro zkušené sportovce, ale také pro začátečníky a děti.

Na prohlídku přehrad v povodí Odry přišlo 5 170 návštěvníků

26. března 2024, 12:07

V sobotu 23. března navštívilo přehrady Slezskou Hartu, Kružberk, Morávku a Šance celkem 5 170 návštěvníků. Současně v Ostravě na správě státního podniku přišlo na vodohospodářský dispečink a do vodohospodářských laboratoří kolem stovky lidí.

Jaro, wellness, saunové rituály: máme tip, kde si nejlíp odpočinete!

25. března 2024, 9:53

Potřebujete nutně vyrazit někam za odpočinkem, kde si užijete hýčkání s prvotřídním wellness a skvělým jídlem? Máme pro vás super tip: zajeďte si do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích! Je to jen hodinku cesty z Ostravy!

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více