Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Školáky na Lysou horu doprovází Lašský král

13. června 2016, 14:18

V neděli 19. června v 8.30 hodin odstartuje od lanového centra Opičárna na Ostravici už pátý ročník Lysohorských nej. Pod tímto názvem se skrývají komentované výstupy na Lysou horu, které organizuje Beskydské informační centrum Frýdek-Místek.

Poruba se o víkendu proměnila v umělecký bulvár.

13. června 2016, 14:10

Během uplynulých tří dnů, kdy v Porubě probíhal první ročník unikátního mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla v Ostravě CIRKULUM, navštívilo Hlavní třídu a přilehlé okolí na 20 tisíc návštěvníků. Počasí organizátorům přálo, bavily se děti, ale i dospělí. Většina představení byla veřejnosti přístupná zdarma!

Nadcházející víkend v Dolních Vítkovicích bude ve znamení piva

13. června 2016, 13:55

Již tento pátek začíná v Dolních Vítkovicích dvoudenní pivní festival Beerfest Ostrava. Návštěvníci budou mít na výběr z třicítky větších i menších pivovarů, které dohromady představí více jak stovku pivních značek. Dvoudenní pivní svátek dále nabídne koncerty 18 kapel a interpretů, fanouškovskou zónu s velkoplošnou projekcí pro sledování zápasu Česko-Chorvatsko na Euru, dětskou zónu s atrakcemi, pivní soutěže a další doprovodný program.

13. ročník výstavy PATCHWORK Fulnek

10. června 2016, 12:52

1. Moravský patchworkový spolek vás zve na 13. ročník výstavy PATCHWORK Fulnek

Do Fora Nová Karolina pronikli Lovci virů

10. června 2016, 12:42

Asi každý zná slavný film Krotitelé duchů. Pánové v podobných skafandrech se stříkacími pistolemi a suspenzory v rukou a zásobníky na zádech úřadovali několik nocí minulý týden i v ostravském Obchodním centru Forum Nová Karolina.

REGIOJET aktuálně přijme až 80 zaměstnanců z MS kraje

10. června 2016, 12:35

Místa jsou vhodná i pro brigádníky. U odborných technických profesí oslovujeme i stávající zaměstnance důlních provozů v Moravskoslezském kraji. Těm nabízíme příspěvek na ubytování.

Pacientky s onkologickou diagnózou se setkaly v Karviné

10. června 2016, 12:31

KARVINÁ – Výměna zkušeností s prevencí i léčbou rakoviny v různých státech a především relaxace a odreagování od starostí všedního dne. Taková byla hlavní náplň setkání 90 žen s onkologickou diagnózou z Česka, Polska a Slovenska v Karviné, která se uskutečnila díky finanční pomoci Nadace ČEZ, společnosti Gascontrol a města Karviná, řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Starostové na kongresu: byrokratická zátěž obcí a měst se zvyšuje

10. června 2016, 12:10

Více než sto starostů a primátorů z celého Moravskoslezského kraje přijelo 9. června na kongres, který pořádalo v Bohumíně v Hotelu Pod Zeleným dubem Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje a Jiří Cienciala, vládní zmocněnec pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj.

10 let Dětského sborového studia Ostrava-Jih

9. června 2016, 10:36

Sborové studio oslavilo velkým koncertem v DK Akord 10 let existence a spřádá další velké plány.

Evropský svátek hudby v Kopřivnici

9. června 2016, 6:47

V pátek 17. června 2016 se před Kulturním domem Kopřivnice uskuteční koncert k oslavám Evropského svátku hudby. Vystoupí finalisté Koprstar, kapela Voilá!, valašskomeziříčská písničkářka Lucie Redlová & Garde, brněnská hudební skupina BezoBratři a Mňága a Žďorp.

Komerční sdělení více

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Více