Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V DK Akord nově zavedli dětské předplatné

9. června 2016, 6:30

1. června byl Den dětí a také to byl den, kdy v Domě kultury Akord Ostrava-Zábřeh spustili do prodeje novinku - dětské předplatné pro podzimní sezónu 2016. Pro malé diváky a jejich rodiče i prarodiče je připravena trojice pořadů, které mohou v průběhu podzimních měsíců navštívit.

​Euroasijský ekonomický svaz na „Byznys dnech“ v Ostravě

8. června 2016, 16:17

Navázat cenné kontakty a získat informace o možnostech podnikání ve státech, které tvoří Euroasijský ekonomický svaz (EAES), a naopak přestavit zástupcům zemí EAES Moravskoslezský kraj a Zlínský kraj – to je hlavním smyslem mezinárodní konference BYZNYS DNY EUROASIJSKÉHO EKONOMICKÉHO SVAZU.

​THE NIGHT 24.6.2016 v Ostravě

6. června 2016, 14:37

Jedinečná a blýskavá bude největší taneční glamour party noc pod názvem THE NIGHT v Ostravě v exkluzivní industriální lokalitě Dolní oblasti Vítkovice – Vysoká pec. Největší současné hvězdy DJingu v kombinaci s dosud nevídanou show a oslňujícími efekty slibují nezapomenutelný zážitek. Počet vstupenek je omezen.

​Branný den na ZŠ A. Hrdličky trochu jinak

6. června 2016, 12:43

Dne 1.6. 2016 proběhla na ZŠ A. Hrdličky 1638 v Ostravě-Porubě neobvyklá oslava Dne dětí, celodenní projekt - Branný den. Celý areál školy se proměnil v místo, kde se nikdo nenudil. Celý den probíhal za asistence PČR,OOP – Poruba2 a Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Územní odbor Ostrava. Techniku zajišťovala Hasičská stanice Ostrava - Poruba, prevenci úsek Preventivně výchovné činnosti Moravskoslezského kraje.

Poruba ožije cirkusem. Přijedou artisté z USA i Nového Zélandu

2. června 2016, 19:41

​Na porubské Hlavní třídě a v přilehlém okolí se v termínu od 10. do 12. června 2016 uskuteční první ročník unikátní kulturní akce – mezinárodní festival nového cirkusu a pouličního divadla v Ostravě CIRKULUM.

Skvělá Divadelní scéna na Colours of Ostrava 2016

2. června 2016, 13:25

​Komorní scéna Aréna Ostrava s Inscenací roku 2013 Ruská zavařenina ruské spisovatelky Ludmily Ulické, novocirkusové představení Walls & Handbags souboru Losers Cirque Company, režijní dvojice SKUTR a choreografky Jany Burkiewiczové, které získalo Cenu Divadelních novin za rok 2014/2015, nové představení PROTON !!! improvizačního souboru Vosto5 navíc s hudebníkem Petrem Markem, Spitfire Company s mezinárodně oceňovaným představením Antiwords inspirovaném hrou Václava Havla Audience a představení naší přední performerky Halky Třešňákové Für die Macht... to je nabídka divadel na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava, který proběhne od 14. do 17. července v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.

Povodí Odry dokončilo opravu spádových stupňů na Stonávce

2. června 2016, 13:21

Dokončením rozsáhlé opravy dvou zdevastovaných spádových stupňů na vodním toku Stonávka v Třanovicích, říční km 22,256–22,658 dojde ke stabilizaci nivelety dna toku Stonávka a k zajištění prevence závažných škod na majetku obyvatel v oblasti. Celkově se podařilo oba objekty opravit zhruba za 9 mil. Kč bez DPH. Opravu poškozených objektů zajišťoval státní podnik Povodí Odry.

​I MALÍ PACIENTI SLAVÍ DEN DĚTÍ, TAKÉ DÍKY DOBROVOLNÍKŮM

31. května 2016, 17:38

U příležitosti mezinárodního dne dětí propukne na dětském oddělení ve Fakultní nemocnici Ostrava zábavná akce pro všechny malé pacienty, kteří nemohou svůj svátek oslavit venku či jinde. Padesátka nemocných dětí tak bude mít možnost ve středu 1. 6. od 13:00 zažít spoustu legrace a zapomenout tak na chvíli na své nemoci, samotu a obavy.

2. ročník festivalu Ladná Čeladná posiluje program pro děti

31. května 2016, 13:06

2. ročník festivalu Ladná Čeladná významně posiluje program dětské scény. Kromě divadelních představení a filmových projekcí se malí návštěvníci mohu těšit na čtení pohádek v podání hudebníků a divadelníků, tvořivé dílny, pokusy a atrakce z ostravského Světa techniky nebo dětskou zónu s trampolínou, stolními hrami či malováním na obličej. Chybět nebude ani klidová zóna, kde si budou moci děti odpočinout od festivalového ruchu. Dvoudenní akce v areálu Základní školy Čeladná začíná v pátek 29. července.

​Festival Slezská Lilie je lidem ještě blíž

31. května 2016, 12:41

Šestý ročník mezinárodního křesťanského festivalu Slezská lilie, který se uskuteční 11. a 12. června, rozšiřuje své místo konání na centrum Ostravy i obchodní zónu Avion Shopping Park. Bude tak ještě blíž lidem, kterým přinese, jak už je dobrým zvykem, kvalitní interprety napříč žánry i hranicemi.

Komerční sdělení více

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Více