Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novojičínský jarmark

12. února 2015, 9:02

Zveme Vás v pátek dne 20. února od 9-17 hod. na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně na NOVOJIČÍNSKÝ JARMARK!

Dan Bárta a Illustratosphere s Janáčkovou filharmonií v Ostravě

10. února 2015, 6:00

Unikátní spojení geniální hudby Dana Bárty, charizmatického českého zpěváka a držitele mnoha hudebních ocenění, jeho kapely Illustratosphere a Janáčkovy filharmonie Ostrava se představí v multifunkční aule Gong 26. února od 19 hodin.

​Japonská houslistka Sayaka Shoji zahraje v Ostravě

10. února 2015, 5:00

Houslistka Sayaka Shoji byla první Japonkou a zároveň nejmladší výherkyní v historii Paganiniho soutěže v Ženevě v roce 1999. Na této soutěži, která znamená slávu a prestiž, zazářila již ve svých 16 letech. V Ostravě, jež se zařadila do jejího programu po bok takových měst jako Sao Paulo, Hong Kong, Tokio a Doha, vystoupí s Janáčkovou filharmonií v Domě kultury města Ostravy 19. a 20. února.

Na výměnném portálu Daavs vyměníte staré věci za nové

9. února 2015, 20:48

​Máte doma věci, které nepoužíváte a přitom by se někomu hodily nebo ho potěšily? Pak navštivte bezplatný on-line výměnný portál Daavs.

​Recitál fascinujícího pianisty Kirilla Gersteina

9. února 2015, 20:45

Na otázku, který hudební nástroj máte nejraději, odpoví asi většina dotázaných, že klavír. A právě ten bude hrát hlavní roli 18. února (mimořádně ve středu!) od 19 hodin na dalším z komorních koncertů Janáčkovy filharmonie. V sále Domu kultury města Ostravy v uvedenou dobu ke královskému nástroji usedne Kirill Gerstein, který už v Ostravě není neznámým umělcem.

​V ostravském Akordu se bude konat velká královská svatba

9. února 2015, 20:33

Milé děti, oblíbený, šlechetný a velmi zábavný panovník Zdeněk Kačor na vědomost dává, že v Pohádkově se chystá velká královská svatba spojená s velkým maškarním bálem! Všechny víly, vodníci, piráti, kovbojové, rytíři, karkulky, šaškové a kouzelníci jsou na tuto obrovskou slávu srdečně zváni. Slavnost se koná v neděli 15. 2. 2015 v 16:00 hodin v ostravském království DK AKORD na veleslavném náměstí SNP.

​Dvě nominace na Ceny Thálie pro soubor opereta/muzikál NDM!

9. února 2015, 13:34

Dvě užší nominace na Ceny Thálie 2014 získal soubor opereta/muzikál, který v posledních letech zaznamenává značný úspěch. Mezi nominovanými jsou Hana Fialová za roli francouzské šansoniérky Edith Piaf v inscenaci maďarské spisovatelky a scenáristky Évy Pataki Edith a Marlene a Tomáš Savka, konkrétně za roli Che v muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Evita

Slezské divadlo Opava zve na představení Kytice

9. února 2015, 13:27

Slezské divadlo Opava zve v neděli 22. února 2015 v 17 hodin na představení Kytice pro děti i dospělé.

​Komedie roku je z Ostravy

6. února 2015, 9:00

Festival smíchu ovládla inscenace Můj romantický příběh Divadla Petra Bezruče

​Šibřinky letos jako Staré pověsti fryčovické

6. února 2015, 8:51

Fryčovice na Frýdeckomístecku jsou opět na nohou. Důvodem jsou blížící se Šibřinky, plesový vrchol této obce a širokého okolí. Kdo jednou navštíví fryčovické Šibřinky, už jim většinou zůstane věrný.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

Více