Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nové hřiště Nadace ČEZ bude v Bílé lákat celý rok, v zimě se promění v kluziště

9. července 2012, 0:05

Věnovat se zdravému pohybu celoročně a naplno mohou všichni v obci Bílá u Frýdku-Místku, kde se o víkendu otevřeno zrekonstruované sportoviště. Svého využití se hřiště dočká také v zimě, kdy se jeho plocha změní v kluziště. V letních měsících bude lákat ke hře odbíjené, košíkové, nohejbalu, badmintonu, kolové nebo tenisu. Výstavbu podpořila Nadace ČEZ částkou 1 milion korun.

Projekt Energeticky nezávislý kraj hledá řešení proti tzv. blackoutu

9. července 2012, 0:00

Cílem projektu Energeticky nezávislý kraj je v prvé fázi zmapovat zdroje energií, naši stávající a budoucí energetickou potřebu a navrhnout novou energetickou koncepci s ohledem na budoucí rozvoj Moravskoslezského kraje. Jedná se o doposud největší projekt, na kterém Moravskoslezský energetický klastr (MSEK) pracuje.

Prodloužený víkend na Hukvaldech

3. července 2012, 15:00

Jak pro oba červencové sváteční dny - 5. a 6. července, tak o tomto víkendu, se mohou návštěvníci letošního XIX. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy těšit na bohatý nejen koncertní program v provedení vynikajících souborů, orchestrů i jednotlivých interpretů.

Sportujte v Avionu a odleťte na olympiádu do Londýna!

3. července 2012, 0:00

V sobotu 7. července 2012, tři týdny před letními olympijskými hrami v Londýně, začínají olympijské hry v Avion Shopping Parku v Ostravě. Během tří tematických sportovních víkendů si budou návštěvníci tohoto největšího centra sportu v republice moci vyzkoušet nejrůznější disciplíny. Ti, kteří splní minimální limity na všech stanovištích, se dostanou do každotýdenního slosování o hlavní cenu, kterou je letecký zájezd na olympijské hry do Londýna s ubytováním, vstupenkami na české hvězdy a návštěvou Českého olympijského domu v Londýně! Ve hře je však i množství dalších zajímavých dárků.

Společnost Dalkia se už potřetí zapojila do projektu Minigranty

2. července 2012, 0:00

Společnost Dalkia se letos už potřetí zapojila do projektu Minigranty. Ten podporuje veřejně prospěšnou činnost a každoročně ho vyhlašuje Nadační fond Veolia. Podpora ve výši 600 000 Kč byla letos věnována na 33 projektů, do kterých se zaměstnanci skupiny Dalkia v České republice dobrovolně zapojují.

Konference Moravskoslezského energetického klastru v Čeladné

29. června 2012, 0:00

Energeticky nezávislý kraj, to je vize Moravskoslezského energetického klastru. Od vize k realizaci je ale dlouhá cesta. Jedním z kroků je návrh energetické koncepce na další roky. Právě toto téma bylo námětem konference v Čeladné.

Oranžová kola Nadace ČEZ na akci Adrenalin Cup 2012

28. června 2012, 0:00

Návštěvníci extrémních závodů Adrenalin Cup měli letos už podruhé možnost podpořit děti vyrůstající bez rodičů nebo s handicapem, a to minutovou jízdou na oranžovém kole Nadace ČEZ.

Radegast Beskydský šerpa 2012

28. června 2012, 0:00

Závod pro pravé chlapy, i takto je nazýván Radegast Beskydský šerpa, do kterého se v jeho 4. ročníku zapojilo na padesát čtyřčlenných týmů odvážlivců.

Stáž učitelů na pracovištích ČEZ - jedinečný projekt v kraji

28. června 2012, 0:00

Dnešním dnem končí odborná stáž pedagogů na severomoravských pracovištích Skupiny ČEZ. V rámci unikátního projektu se učitelé v oboru elektro podrobně seznamují s problematikou distribuce elektřiny v praxi a novinkami na poli energetiky. Spolupráce energetiků s vyučujícími stáží nekončí, bude pokračovat konzultacemi v oblasti výukových podkladů.

Jsou poutní místa v našem kraji dostupná i handicapovaným?

25. června 2012, 20:03

V Moravskoslezském kraji je více než třicet významnějších poutních míst. Svým duchovním obsahem přitahují velkou část seniorů nebo handicapovaných. Jak je to s jejich dostupností jsme zjišťovali na Jesenicku a Frýdecko - Místecku.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více