Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na Dni otevřených dveří v elektrárně Dětmarovice pomáhala Oranžová kola

6. června 2012, 0:00

Den otevřených dveří elektrárny Dětmarovice spojený s oslavami dne dětí si nenechalo ujít více než 1000 návštěvníků.

Otázky školství, čistoty ovzduší i reformy veřejné správy jsou na programu Kongresu starostů a primátorů

6. června 2012, 0:00

Starostové a primátoři z celého kraje přijedou 7. června letošního roku do Sanatorií Klimkovice na kongres. Akci již poosmnácté pořádá Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje. Jejím cílem je pomoci představitelům měst a obcí získávat aktuální informace, které mohou prodiskutovat i využít v praktickém životě.

Soutěž Safety Culture Award má své vítěze

6. června 2012, 0:00

V Ostravě proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků 1. ročníku soutěže Safety Culture Award, která je novou soutěží pro firmy s více jak 100 zaměstnanci. Měří, hodnotí a srovnává kulturu bezpečnosti a zaměřuje se zejména na způsob, jakým firmy pečují o zdraví a bezpečnost svých pracovníků či jaký mají skutečný postoj k bezpečnosti.

Svaťa Božák vyrazil z Rožnova do Kalifornie na nejdelší cyklistický závod světa

6. června 2012, 0:00

Rožnovský ultramaratonec Svaťa Božák dnes se svým týmem odletěl do Kalifornie, odkud se 13. června vydá napříč Amerikou na nejdelší a zřejmě i nejtěžší cyklistický závod světa Race Across America. Na trase dlouhé 4800 kilometrů s celkovým převýšením kolem 32 000 metrů bude reprezentovat Českou republiku v dresu Nadace ČEZ a OKD, jež jsou hlavními partnery jeho týmu.

ČPZP se představí na Festivalu v ulicích, dětem na Colours of Ostrava zajistí zábavu a hlídání

6. června 2012, 0:00

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) je hlavním partnerem Festivalu v ulicích, který i letos doprovodí Colours of Ostrava. V prostoru za Novou Karolinou vyroste ve dnech 13. až 14. července hudební pódium ČPZP stage, kde se vystřídá řada talentovaných tanečníků a hudebníků, například z Islandu či Keni. Zábavný program pro děti a dospělé nabídne i nedaleká ČPZP zóna. O zábavu a hlídání nejmladších návštěvníků festivalu Colours od Ostrava se postará zkušený personál na Dětské scéně ČPZP přímo v Dolní oblasti Vítkovic.

Slavnostní otevření nové výrobní haly společnosti Weppler Filter

6. června 2012, 0:00

Společnost Weppler Filter vyrábějící především filtry do vstřikování a brzdových ABS systémů pro nejrůznější značky automobilů, otevřela v Ostravě novou výrobní halu. Při výrobě sedmi a půl milionu kusů filtrů za týden byla investice do nového prostoru tím nejlepším řešením.

Odtěžení sedimentů z části vodní nádrže Baška

5. června 2012, 15:07

Na základě výsledků výběrového řízení byla na konci dubna 2012 zahájena realizace investiční akce „VD Baška - odtěžení nánosů". Podstatou této investice je odtěžení zhruba 14 tisíc m3 sedimentů na přítoku Baštice do nádrže. Díky tomuto zásahu dojde ke zvýšení retenčního objemu nádrže a předpokládanému zlepšení kvality vody v nádrži.

Zdravotní pojišťovny vracejí nemocným peníze za léky. Jen ČPZP loni vrátila více než 25 milionů korun.

5. června 2012, 9:20

Ochranný limit 5000 Kč, respektive 2500 Kč, tedy maximální sumu, kterou by měl za rok zaplatit pacient za zdravotní péči, překonají každý rok tisíce lidí. Přitom není nutné, aby si každý pacient sám kontroloval své výdaje u lékaře. Udělá to za něj jeho zdravotní pojišťovna. Pokud pacient stanovený limit překročí, musí regulační poplatky platit stále, ale zdravotní pojišťovna mu částku zaplacenou navíc vrací, a to každého čtvrt roku.

Oranžové kolo „najelo“ potřebným přes 100 tisíc korun

4. června 2012, 0:00

Sobotní Den otevřených dveří v Elektrárně Dětmarovice, spojený s oslavami Dne dětí, si naplno užili děti i dospělí. Do elektrárny během jednoho dne zavítalo více než tisíc návštěvníků. Díky Oranžovému kolu Nadace ČEZ si kromě zábavy mohli přítomní odnést i dobrý pocit z pomoci potřebným.

Třídění začíná doma!!!

4. června 2012, 0:00

V průběhu června 2012 dodá OZO Ostrava do všech ostravských domácností tašky na třídění odpadu. Ty by měly lidem přinést návod, jak správně třídit, a svou jednoduchostí a praktičností přesvědčit k třídění i ty, kteří doposud stále ještě odpad netřídili. Od toho si odpadová společnost slibuje zvýšení celkového množství separovaného odpadu, který je možné dále energeticky či materiálově využít.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více