Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Rozhovory s finalisty hudební soutěže Skupiny ČEZ s názvem Elektrika je cool

22. února 2012, 0:49

Rozhovor s Martinem Gabrielem z Days the Ends, s Radimem Pajurkem z kapely B.U.T.T! a Lukášem Vaculíkem, frontmanem kapely Future Life.

Tři moravské kapely ve hře o vítězství v soutěži "Elektrika je cool"

21. února 2012, 0:00

Hlasujte pro vašeho favorita z desítky finalistů hudební soutěže Elektrika je cool! Vítězná kapela natočí profesionální videoklip se slavnými muzikanty a čeká ji možná i slibná kariéra. Na www.elektrikajecool.cz si poslechněte nahrávky deseti finalistů a dejte hlas tomu nejlepšímu.

Na akci Škoda Park ve Ski Areálu na Bílé se představily vozy 4x4

17. února 2012, 0:00

Skvělé lyžařské počasí ve Ski Areálu na Bílé vyhovovalo nejen lyžařům, ale také příznivcům vozů ŠKODA. V sobotu 11. února se zde již tradičně konal Škoda Park, projekt společnosti Škoda Auto a.s.

Ostrava-Poruba vysoutěžila v aukci svoz odpadu. Ušetří tak 2,8 milionů korun

16. února 2012, 0:00

VŠE Poruba je jedním z největších městských obvodů Ostravy. Snaží se proto šetřit i tam, kde jiné ostravské městské obvody ještě váhají. Poruba se aktivně zapojila do projektu Systém sdružených nákupů a v aukcích soutěží především služby.

Města a obce hledají možnosti úspor a zprůhlednění veřejných zakázek

16. února 2012, 0:00

Zájem starostů či zástupců měst a obcí svědčí o tom, že elektronické obchodování je stále více ve středu pozornosti představitelů veřejné sféry, v tomto případě municipality. Na seminářích asociace APUEN prezentovala i společnost eCENTRe, a.s.

Vysoké Mýto a okolní obce opět ušetří na energiích

16. února 2012, 0:00

VŠE Vedení města Vysoké Mýto se už v roce 2010 rozhodlo zadávat veřejnou zakázku na dodávky elektřiny a zemního plynu nejen za úřad, ale i své organizace, a navíc do projektu zapojilo i okolní obce. Stejný způsob zvolilo město i nyní.

Zbývá 14 dní na podání grantů Oranžová učebna a Oranžové schody

16. února 2012, 0:00

Školy mají do 29.února možnost zapojit se do dvou projektů Nadace ČEZ - Oranžová učebna a Oranžové schody. Žádosti jsou přijímány v elektronické podobě.

RD Rýmařov hlásí 20% nárůst postavených domů

16. února 2012, 0:00

Společnost RD Rýmařov, největší, ryze český výrobce montovaných dřevostaveb na bázi lehké prefabrikace, dosáhl v roce 2011 celkových tržeb za předané domy ve výši 1,079 mld. korun. Zisk za minulý rok činí zhruba 20 milionů korun. V roce 2010 činily tržby 830,3 milionů korun při dosaženém zisku před zdaněním 26,7 milionů korun.

CarTec Group představil v Ostravě nová BMW s Berdychem a Kvitovou

15. února 2012, 9:45

Autosalon BMW společnosti CarTec Group v Ostravě prožil ve čtvrtek 9. února velmi významný večer. Představil totiž klientům nové vozy řady 3 za přítomnosti hvězd světového tenisu Petry Kvitové a Tomáše Berdycha.

ČEZ spolupracuje s chráněnými dílnami

14. února 2012, 0:00

Skupina ČEZ odebírá i v letošním roce osobní a pracovní pomůcky pro své zaměstnance z firem, které mají status chráněných dílen. V loňském roce nakoupil ČEZ od těchto subjektů zboží za více než 1,6 milionu korun, přibližně stejný objem předpokládá investovat i v tomto roce.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více