Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Startuje třetí ročník pěveckého soutěžního festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou

16. března 2012, 18:31

Obecně prospěšná společnost ProMancus vyhlásila třetí ročník celostátního pěveckého festivalu pro handicapované talenty. Podmínkou je odeslání přihlášky a nahrávky písně do 15. června na adresu organizátorů. Soutěžní národní přehlídka má záštitu Asociace krajů ČR a uskuteční se už potřetí pod garancí patronů - Moniky Absolonové, Alana Bastiena a kmotry Kateřiny Kornové. Kontakt i více informací najdete na www.nadoblaky.cz.

Děti obvodu Mariánské Hory a Hulváky si zabruslí zdarma

16. března 2012, 10:00

Dárek v podobě bezplatné vstupenky na bruslení dostanou děti ze základní školy a mateřinek v obvodu Mariánské Hory a Hulváky od občanského sdružení Čertova Lhota. Bruslení se uskuteční v sobotu 24. března na zimním stadionu Sareza v Ostravě - Porubě od 12.15 do 13.45 hodin.

Avion investuje během roku miliardu korun do své modernizace!

15. března 2012, 4:52

Již dnes se v ostravském Avion Shopping Parku otevře dalších 24 nových obchodů a bude zahájena dosud největší modernizace stávající části centra v hodnotě jedné miliardy korun!

Při oslavách rozdá ostravský Avion dva miliony korun v dárkových poukázkách!

14. března 2012, 14:56

Již ve čtvrtek 15. března zahájí ostravský Avion Shopping Park jednu z největších modernizací s názvem „Nový AVION". Ve stejný den bude v severní části centra otevřeno zároveň i dalších 24 obchodů. Avion tak nabídne svým návštěvníkům i po dobu modernizace více než 150 obchodů!

Skupina ČEZ na veletrhu “Kariéra PLUS"

13. března 2012, 8:55

Dnes od 9 do 15 hodin proběhne v prostorách nové Auly Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava nejrozsáhlejší veletrh pracovních příležitostí v Moravskoslezském kraji. Akce je součástí projektu "Kariéra plus" a je určena hlavně zaměstnavatelům, absolventům a studentům vysokých škol z celé republiky. Skupina ČEZ je nejen hlavním partnerem celého projektu, ale i jeho aktivním účastníkem.

Dalkia spustila novou turbínu na Dole ČSM

13. března 2012, 0:00

Společnost Dalkia Industry zahájila slavnostně provoz nové turbíny na Dole ČSM ve Stonavě a dokončila tak modernizaci velké části energetických zařízení tohoto dolu.

P-D-C-A? Lék na konec světa!

12. března 2012, 13:17

V roce 2011 v pořadu Hyde Park český geolog Václav Cílek vyřkl větu, která se možná bude letos často připomínat. Na otázku, zda se obává konce světa předpovězeného na konec roku 2012, prozaicky odpověděl, že podle něj konec světa už nastal. Ihned ovšem doplnil, že má na mysli svět konceptuální, svět, na který jsme si během našeho dětství či dospívání zvykli. Svět známých, zaběhnutých pravidel, kterými se více či méně všichni řídíme.

Poruba je pro ostatní ostravské městské obvody příkladem

8. března 2012, 0:00

Ostravský městský obvod Poruba se jako jeden z prvních přiřadil k systému sdružených nákupů CENTRES a od té doby úzce spolupracuje nejen s vedením města, ale také se společností eCENTRE, která se elektronickými aukcemi zabývá.

Sdružení pro rozvoj MSK chce pomoci rozvoji letecké dopravy v kraji

8. března 2012, 0:00

Podnikatelé z regionu chtějí létat z Ostravy a jsou znepokojeni současnou situací. Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje, mezi jehož členy patří Krajská hospodářská komora MSK, velké průmyslové podniky, firmy, školy, obce i instituce, proto pomůže připravit strategii rozvoje letecké dopravy v kraji.

LR nova pure - vlasy zcela přirozené

8. března 2012, 0:00

Inovativní Kerashine-Complex s trojím účinkem na vlasy od LR je další tip našeho kosmetického okénka blogu Móda jako umění.cz. Zkuste tuto renesanční technologii v podobě přípravků, které nezatíží vaše vlasy, podpoří jejich zdravou strukturu a dodá lesk.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více