Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

OZO Ostrava nabízí prodej kompostu a zeminového substrátu

27. března 2012, 0:00

OZO Ostrava nabízí nejen firmám, ale i občanům prodej kompostu a zeminového substrátu, které vyrábí ve své kompostárně. Prodej probíhá přímo v areálu kompostárny v Ostravě-Hrušově a ve vybraných sběrných dvorech. V případě zájmu zajišťuje také jejich přepravu na místo určení zájemce. OZO Ostrava připravilo i pro tento rok pro občany mimořádné slevy.

Sezóna kolečkových bruslí právě začala, vyberte si ty pravé!

27. března 2012, 0:00

Jaro je tady, což je ideální doba na protáhnutí celého těla. A nejlépe v přírodě. Pokud Vás nebaví běhání, pak zkuste in-line bruslení. Moderní dynamický sport, při kterém nejenom shodíte nějaké to kilo, ale také se krásně provětráte na čerstvém vzduchu. Vyberte si ty pravé brusle na www.inlines.cz/.

Nadace ČEZ přispěla na vybavení chráněného bydlení Pomněnka v Šumperku

23. března 2012, 0:00

Nadace ČEZ přispěla na vybavení chráněného bydlení Pomněnka v Šumperku částkou 100 000 korun.

Oranžový pětiboj odstartoval rekordním zájmem škol

23. března 2012, 0:00

Druhý ročník Oranžového pětiboje, který pro základní školy připravila Skupina ČEZ, láme rekordy ještě dřív, než vůbec došlo na první sportovní disciplíny. Zatímco loni se podařilo rozhýbat na 24 tisíc dětí, letos jich bude téměř dvojnásobek. Všech 200 míst pro základní školy totiž bylo v soutěži rozebráno během prvních pěti minut po spuštění registrací!

Handicapovaní získali chráněné bydlení

21. března 2012, 0:00

Mladí lidé s mentálním a kombinovaným postižením ze Šumperska získali nové byty v tzv. chráněném bydlení. V osmi speciálně upravených bytech se mohou lidé s handicapem učit samostatně zvládat péči o sebe sama i svou domácnost. Na vybavení kuchyně přispěla Nadace ČEZ téměř 101 000 Kč.

PPC kampaně od společnosti Alsenta s.r.o.

21. března 2012, 0:00

Až 85 %uživatelů internetu hledá zboží přes vyhledávače. Ve výsledcích vyhledávání je pak určitá část vymezena reklamním textům. Reklama je tedy vidět přesně tam, kde přináší klinetům největší užitek. PPC kampaň je služba, pomocí které Vám společnost Alsenta s.r.o přivede na Vaše stránky předem domluvený počet uživatelů, kteří mají zájem o Vaše služby na rozdíl od ostatních firem, kteří pracují s tzv. peněženkou.

Pedagogové z Ostravska v roli žáků poznali, jak učit fyziku zábavně

21. března 2012, 0:00

Místo za katedru zamířilo dnes 22 pedagogů fyziky z Ostravska do školních lavic. Během celodenního semináře pořádaného ČEZ v Ostravě se seznamovali s moderními a interaktivními metodami výuky. Vzdělávání pedagogů přírodovědných předmětů nabízí ČEZ v rámci svého vzdělávacího programu Svět energie zdarma. V Ostravě se od roku 2007 pro velký zájem seminář opakuje již pošesté.

Collagen serum - prostředky od LR Health & Beauty Systems

20. března 2012, 7:40

Sama posuďte, co Vaše pleť potřebuje. LR Health & Beauty Systems nabízí například čistící pěnu pro odstranění make-upu. Dále pleťovou vodu bez alkoholu s výtažky hammamelisu. Lehký krémový gel je vhodný pro smíšenou pleť, podporuje hydrataci a obsahuje panthenol a Phiorogine.

ČEZ na letošním veletrhu AMPER o vývoji elektromobility

19. března 2012, 0:00

Skupina ČEZ bude mezi vystavovateli 20. ročníku Mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2012 , který se koná ve dnech 20.- 23.3. na Výstavišti Brno.

V rámci projektu Dýchám pro Ostravu bude vysazeno 530 tisíc různých dřevin

16. března 2012, 23:55

Vedení Ostravy chce s vysokou prašností ve městě bojovat i přirozenou cestou, tedy vysazováním zeleně. V rámci rozsáhlého projektu by mělo být do roku 2015 vysazeno asi 140 000 stromů a 360 000 keřů. Projekt se skládá z 19 částí, které jsou v různých fázích rozpracovanosti.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více