Nově pořízené vybavení nemocniční kuchyně významně zvýší komfort nabízené nemocniční stravy. „Talíře jsou teď v nových nahřívacích vozících uloženy pod polystyrenovým krytem, který je udrží mnohem déle teplé, a přitom mají mnohem nižší spotřebu energie,“ přibližuje přednost nového vybavení kuchyně Ing. Jaroslava Jaššová, MBA, vedoucí Odboru léčebné výživy a stravování FN Ostrava, a představuje i další novinku, která zajistí tepelnou stabilitu uvařeného jídla. „Po kontrole nutričním terapeutem se kompletní oběd uloží na tác pod kovový poklop a vloží do nových, dvouplášťových přepravních vozíků, které udrží po potřebnou dobu jeho správnou teplotu.“ S vozíky se také výrazně lépe manipuluje, což přispívá i k rychlejší distribuci uvařené stravy na kliniky a oddělení.
Centrální nemocniční kuchyně prochází aktuálně generální rekonstrukcí a strava se připravuje v náhradních prostorách. Přesto to nikdo z pacientů nepozná. Zaměstnanci Odboru léčebné výživy a stravování uvaří denně pro tisícovku hospitalizovaných třicet druhů diet a další tři tisíce obědů pro zaměstnance fakultní nemocnice.
Podívejte se i na video z provozu kuchyně: https://youtu.be/MYZm0UgyuZ8.