Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Adéla Pluhaříková

Dobrovolní hasiči v Opavě-Kylešovicích mají novou stanici

7. června 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Po necelých dvou letech se jednotka dobrovolných hasičů z Opavy-Kylešovic dočkala nové moderní stanice. Ta původní prošla poslední větší rekonstrukcí před zhruba 15 lety. Potřebám hasičů už ale dlouhodobě nevyhovovala. Chyběla zde šatna, školící místnost i zázemí pro cvičení. To už je ale minulostí.

Slezské divadlo uvedlo americký muzikál Za zvuku hudby

7. června 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Slezské divadlo uvedlo americký muzikál Za zvuku hudby z roku 1949. Je to podruhé, co se hraje v České republice. Naposledy se celosvětově oblíbený muzikál hrál více jak před dvaceti lety v pražském divadle Karlín.

Revitalizace Stříbrného jezera je u konce, letní sezóna je zahájena

31. května 2023 16:44 | Opava | Adéla Pluhaříková

Po dlouhých třech letech se konečně v Opavě veřejně zpřístupnilo Stříbrné jezero. Původně měla být stavba dokončena v prosinci 2021, ale stavbu zbrzdilo zvýšení hladiny jezera a přístavba odvodňovacích kanálů. Návštěvníci mohou už jezero bez problémů navštívit jak prostřednictvím nového podchodu tak lávky spojující jezero s Městskými sady.

Lichtenštejnská knížecí rodina v Opavě zahajovala výstavu

31. května 2023 16:34 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opava zažila nevídanou návštěvu. Pětičlenná delegace rodinných příslušníků knížecího rodu Lichtenštejnů přijela v rámci vernisáže výstavy Knížata z Lichtenštejna. Výstava nabízí rozsáhlou sbírku z České republiky i ze zahraničí a představuje historický význam rodu a jeho vliv na opavský region.

Jubilejní ročník festivalu Opavský páv představil desítky tuzemských i zahraničních filmů

31. května 2023 16:21 | Opava | Adéla Pluhaříková

Filmový festival studentských filmů Opavský páv oslavil desáté výročí. To že je páv celosvětově známí ukazovalo i množství přihlášených filmů, kterých bylo přes dvě stě. V rámci festivalu probíhaly kromě projekce také tematické workshopy, křest audioknihy nebo filmové kvízy či koncerty.

Opavský majáles změnil místo konání, přišlo více jak dva tisíce lidí

27. května 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opavský majáles 2023 letos proběhl na tradičním místě v Městských sadech a už po dvacáté sedmé. Návštěvníci zažili pořádnou nálož muziky na třech podiích, mezi hlavními taháky byl Ben Cristovao, Mucha nebo Pam Rabbit. Novinkou byla Opava stage určená pro umělce z Opavska. Součástí festivalu byla Family, Art nebo Chill zóna.

Na Těšínské proběhlo cvičení IZS, na tři hodiny byla uzavřena doprava na Zámeckém okruhu

27. května 2023 16:38 | Opava | Adéla Pluhaříková

Únik čpavku v opavských mrazírnách. Hasiči z Ostravy, Opavy a také jednotky dobrovolných hasičů z Hradce nad Moravicí. Ti všichni se zúčastnili taktického cvičení. Mimo to se prověřovalo fungování akustického varování obyvatel z vozidel Městské policie Opava a zhruba na tři hodiny byla uzavřena doprava na Zámeckém okruhu.

Ministr financí Zbyněk Stanjura navštívil Stříbrné jezero

27. května 2023 16:30 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opavu navštívil ministr financí Zbyněk Stanjura. Nejdříve se zastavil na Stříbrném jezeře, které je po revitalizaci a s primátorem Tomášem Navrátilem se prošel po tamní nové lávce. Následně pokračoval do Hlučína. Končí totiž první etapa revitalizace místní Štěrkovny za 644 milionů korun.

Opava zavádí dobrovolné třídění kuchyňského odpadu

24. května 2023 15:30 | Opava | Adéla Pluhaříková

Město Opava rozjelo unikátní projekt sběru kuchyňského odpadu. Chce tak naučit lidi, jak správně recyklovat přímo v kuchyni. Již brzy bude sběr kuchyňského odpadu povinný pro celou Českou republiku.

Slezské divadlo uvedlo komedii o lži a nevěře, jmenuje se Pravda

24. května 2023 15:30 | Opava | Adéla Pluhaříková

Slezské divadlo o víkendu představilo francouzskou komedii o lžích a nevěře s názvem Pravda. Příběh o dvou manželských párech mohou diváci shlédnout do konce června. Inscenace se nebude hrát v divadle, jak jsou diváci zvyklí, ale v klubu ART.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více