Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Reprezentačním plesem vyvrcholila plesová sezóna na Jihu. Slavilo se i stoleté výročí Ostravy

25. února 2024 13:32 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Obyvatelé Ostravy-Jihu završili plesovou sezónu velkolepým reprezentačním plesem obvodu. Dorazilo okolo šesti stovek návštěvníků a zaplnili tři patra kulturního domu Akord. Ples se letos nesl v duchu stoletého výročí Velké Ostravy.

V Beskydech žije asi 10 rysů a stejný počet vlků. Občas ze Slovenska dorazí i medvěd

Asi desítka dospělých rysů s mláďaty plus zhruba stejný počet vlků. Ti se podle závěrů únorového mapování velkých šelem aktuálně pohybují v Beskydech. Mapování provádí zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny České Republiky ve spolupráci s Hnutím Duha Šelmy.

Interaktivní soutěž láká na řemeslné a technické obory žáky základních škol

Kdo zná a umí, ten si píská. Tak zní název oblíbené interaktivní soutěže v praktických dovednostech pro žáky osmých tříd základních škol. Letošního ročníku se zúčastnilo 300 dětí ze třiceti základních škol Ostravy a přilehlých měst.

Na náměstí Ostrava-Jih se konal první Slezský rynek v tomto roce. Následuje měsíční pauza

20. února 2024 16:13 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Úplně první Slezský rynek v letošním roce oživil náměstí Ostravy-Jihu. Regionální řemeslníci a farmáři prodávali domácí produkty v 27 stáncích. Od půlky března pak mohou lidé rynek navštívit každý druhý čtvrtek.

Senioři z Ostravy-Jihu se v únoru snaží uplavat 34 km v rámci výzvy Přeplavme svůj La Manche

20. února 2024 15:18 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Senioři z organizace SenSen se během února snaží štafetově přeplavat délku průlivu mezi Velkou Británií a Francií v rámci výzvy Přeplavme svůj La Manche. Jedná se o jubilejní 10. ročník této celorepublikové akce a zúčastnit se mohou i rodinní příslušníci registrovaných seniorů.

Studentská firma PitPad prodává potítka do podpaží. Vyhráli už v soutěži o nejlepší logo

20. února 2024 15:07 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Dvanáct studentů z gymnázia v Ostravě-Hrabůvce založili vlastní firmu. Ta se zaměřuje na boj s pocením - s jejich produktem PiTPad, tedy absorpčními vložkami do podpaží, chtějí uspět na celostátní přehlídce JA Studentská firma roku. Zvítězili ale už v celorepublikové soutěží o nejlepší logo.

Senioři z Ostravy-Jihu se během února snaží štafetově přeplavat délku kanálu La Manche

Senioři z organizace SenSen se během února snaží štafetově přeplavat délku průlivu mezi Velkou Británií a Francií v rámci výzvy Přeplavme svůj La Manche. Jedná se o jubilejní 10. ročník této celorepublikové akce a zúčastnit se mohou i rodinní příslušníci registrovaných seniorů.

V Beskydech se pohybuje asi desítka rysů, stejný počet vlků a občas se objeví i medvěd

19. února 2024 11:21 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová | Eko magazín

Asi desítka dospělých rysů s mláďaty plus zhruba stejný počet vlků. Ti se podle závěrů únorového mapování velkých šelem aktuálně pochybují v Beskydech. Mapování provádí zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny České Republiky ve spolupráci s Hnutím Duha Šelmy.

Na náměstí Ostrava-Jih se konal první letošní Slezský rynek

Úplně první Slezský rynek v letošním roce oživil náměstí Ostravy-Jihu. Regionální řemeslníci a farmáři prodávali domácí produkty v 27 stáncích. Od půlky března pak mohou lidé rynek navštívit každých 14 dní, od 8 do 17 hodin.

Náměstí Ostrava-Jih v neděli rozveselil Masopustní jarmark

12. února 2024 19:07 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Masopustní veselí dorazilo i na Jih. V neděli se na náměstí lidé mohli pokochat tradičním průvodem a samozřejmě nechybělo ani vynášení prasátka, zabijačka s ochutnávkou výrobků, prodejní stánky nebo povídání o tradicích, které jsou s tímto svátkem spojené.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více