Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

28. zasedání Zastupitelstva města Karviné

19. září 2014 12:40 | Karviná | AUTO IMPORT

Začneme zprávou ze zasedání zastupitelstva města, na kterém zastupitelé rozdělovali peníze pro obě karvinské nemocnice, schválili novou vyhlášku ke sběrnám a také záměr prodávat pozemky v průmyslové zóně Vagónka.

Aktuálně z Karviné 19.9.2014

19. září 2014 12:32 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Na in-linech po Karviné a Seniorské kolování
2. Zabezpečení jízdních kol

Dobrovolní hasiči z Karviné-Hranic slaví 85. výročí

19. září 2014 10:46 | Karviná | AUTO IMPORT

Sbor dobrovolných hasičů z Karviné-Hranic si letos připomíná 85. výročí svého vzniku. Pamětníci i mladí začínající hasiči se proto sešli v budově hasičské zbrojnice, aby tuto mimořádnou událost náležitě oslavili a připomněli si vše, čím sbor za dobu své existence prošel.

Ve F-M proběhl 34. ročník Beskydského ještěra

18. září 2014 17:34 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V nové scéně Vlast ve Frýdku-Místku proběhl 34. ročník festivalu amatérské filmové tvorby Beskydský ještěr. Do celostátní soutěže, kterou pořádá Klub filmových amatérů, byly přihlášeny více než dvě desítky snímků, které se během dvou dnů ucházely o přízeň poroty.

ADRA pořádala tábor pro ukrajinské děti

18. září 2014 17:33 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Chudé děti z Mukačeva na Zakarpatské Ukrajině měly díky organizaci ADRA alespoň nějakou dobu pěknější život. Dobrovolníci ADRY z České republiky pro ně totiž uspořádali letní tábor. Do projektu se zapojil také Studentský dobrovolnický klub ADRY z Frýdku-Místku.

Muzeum Beskyd zve na výstavu FM Salon 2014

18. září 2014 17:31 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Muzeum Beskyd uspořádalo 12. ročník výstavy výtvarníků Frýdku-Místku a okolí FM Salon 2014. Návštěvníci spatří díla nejvýznamnějších členů známého V-klubu.

Nové dopravní hřiště ve F-M je před dokončením

18. září 2014 17:19 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V příspěvku se vrátíme k jedné z našich nedávno odvysílaných reportáží,ve které jsme vás informovali o výstavbě nového dopravního hřiště pro děti ve Frýdku-Místku. Práce jsou v současné chvíli před dokončením. Děti se tak na něm budou moci projet už zanedlouho.

V Karviné instalovali banery s vizualizací kina Centrum

16. září 2014 17:00 | Karviná | AUTO IMPORT

Aby se co nejširší veřejnost dozvěděla jak bude vypadat budoucí podoba karvinského kina Centrum a jeho okolí, nainstalovalo město ke kinu a na kino samotné velké banery s vizualizací.

Letní kino v Karviné po rekonstrukci opět funguje

16. září 2014 16:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Obyvatelé Karviné a přilehlého okolí mohli o víkendu opět navštívit letní kino. To prošlo několikaměsíční rekonstrukcí a návštěvníkům i umělcům nyní nabízí modernější prostory. Kino bylo slavnostně otevřeno v rámci kulturně-hudební akce nazvané Rozloučení s létem.

Čím dál více lidí z Karvinska se zajímá o své rodokmeny

16. září 2014 15:52 | Karviná | AUTO IMPORT

Čím dál více lidí se zajímá o to, jakým způsobem se dá sestavit vlastní rodokmen, jsou zvědaví, kdo byli jejich předci a kde žili. Do pátrání se pouští sami nebo vyhledávají odborníky na genealogii. Jeden takový přijel do Karviné, aby tady prostřednictvím přednášky lidem poradil, jak na to.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více