Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Dopravní inspektorát se v Karviné přestěhoval

19. srpna 2014 11:40 | Karviná | AUTO IMPORT

Před několika týdny se dopravní inspektorát přestěhoval do budovy na ulici Mírová, kde předtím sídlil karvinský magistrát a kam lidé chodili vyřizovat občanky, pasy nebo řidičáky. Teď se tady vyšetřují pouze dopravní nehody a přestupky v dopravě.

Beskydské rekordy ve F-M se kvapem blíží

18. srpna 2014 20:23 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Jen pár dní zbývá do začátku letošního ročníku Beskydských rekordů. Známá akce tentokrát nese podnázev Šlape to, který už sám o sobě napovídá, že se letos bude jednat o rekord s cyklistickou tematikou.

Neslyšícím v nemocnici F-M pomohou tlumočníci

18. srpna 2014 20:21 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístecká nemocnice disponuje další novinkou. Jedná se o tablet, díky kterému nyní lékaři mohou daleko snadněji komunikovat s neslyšícími pacienty.

V ZŠ a MŠ Naděje ve F-M probíhá rekonstrukce

18. srpna 2014 20:20 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Během letních prázdnin probíhají v řadě škol a školek na území města Frýdku-Místku nejrůznější rekonstrukční práce. Jednou z institucí, která využila letních měsíců k opravám je také Základní a mateřská škola Naděje.

DC Maják Charity F-M pořádalo cocktail party

18. srpna 2014 20:17 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Denní centrum Maják frýdeckomístecké Charity připravilo pro své návštěvníky, ale také pro zaměstnance ostatních středisek relaxační dopoledne s ochutnávkou koktejlů. Zájemci si mohli vybrat z několika druhů míchaných nápojů a posoudit, který z nich je nejlepší.

Dopravní omezení na jedné z hlavních křižovatek z Karviné

18. srpna 2014 11:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Na ulici Havířská probíhají od července práce na opravě kanalizace. Cesta se postupně po etapách uzavírá, první část oprav od ulice Lipova u házenkářské haly až po světelnou křižovatku je hotová, dělníci se nyní přesunuli až do úrovně velké světelné křižovatky. Nastaly dopravní změny, na které si řidiči ještě nezvykli.

V Karviné začali lidé cvičit jógu ve vzduchu

15. srpna 2014 16:56 | Karviná | AUTO IMPORT

Karviná se stala prvním městem v našem kraji, kde si lidé mohou vyzkoušet nový druh cvičení, takzvanou antigravity jógu. Provádí se ve speciální síti, která je zavěšená ve stropu. Cvičení v polohách hlavou dolů ulevuje od bolestí zad a stimuluje lymfatický systém. Podívejte se na krátkou ukázku.

Tábor pro karvinské děti ze sociálně slabých rodin

15. srpna 2014 15:40 | Karviná | AUTO IMPORT

28 dětí ve věku od 6 do 14 let pocházejících ze sociálně slabých rodin z Karviné, strávilo týden v podhůří Beskyd na táboře v obci Hutisko-Solanec a to za účasti terénních pracovníků, romského poradce a dobrovolníků.

Karvinští policisté se zaměřili na chodce

15. srpna 2014 11:25 | Karviná | AUTO IMPORT

Policisté si v Karviné posvítili na chodce. Jak můžete na našich záběrech vidět, s přecházením si příliš hlavu nelámou, přecházejí mimo vyznačené přechody a ohrožují nejen vlastní zdraví a život, ale i bezpečnost silničního provozu.

SVČ Klíč ve F-M rekonstruuje střechu

14. srpna 2014 22:04 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Během letních prázdnin dochází na území města Frýdku-Místku k celé řadě rekonstrukcí. Patří mezi ně také oprava střechy jedné z budov Střediska volného času Klíč. To po rekonstrukci plánuje využití půdních prostor k rozšíření svých aktivit.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více