Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Děti z F-M dostanou nové dopravní hřiště

31. července 2014 17:21 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Sídliště Anenská v Místku čekají stavební úpravy. Nevyužitá asfaltová plocha mezi šestou základní školou a hotelovými domy se promění v menší parčík s novým dopravním hřištěm pro děti. V současné chvíli zde probíhají přípravné práce.

Město Frýdek-Místek ovládl jazz

31. července 2014 17:19 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město Frýdek-Místek připravilo prostřednictvím KulturyFM oblíbený festival Jazz ve městě. Hudební akce byla součástí Beskydského veseléta a jako každoročně i letos přilákala davy fanoušků tohoto hudebního stylu.

Děti z Frýdku-Místku se učily střílet z luku

31. července 2014 17:18 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Další zajímavou sportovní aktivitu v rámci Prázdnin ve městě si pro frýdeckomístecké děti připravil Klub Kámoši. Tentokrát nešlo o míčové hry ani o bojové sporty. Děti se totiž učily střílet z luku.

Klub Kámoši uspořádal dovolenou pro děti a mládež

31. července 2014 17:13 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Klub Kámoši Střediska volného času Klíč zorganizoval akci, kterou nazval rodinná sportovně-relaxační dovolená. Byla určena hlavně dětem a mládeži s postižením. Zúčastnily se ale také děti zdravé. Hlavním smyslem kromě odpočinku bylo navázání kontaktu mezi těmito dvěma skupinami.

Zloději kovů se zaměřili na karvinský zámek Fryštát

31. července 2014 14:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Zloději kovů chtěli zpeněžit parapety a okapy z fryštátského zámku. Jedna dvojice se rozhodla ukrást je za bílého dne, další zloděj se o krádež pokusil o pár dní později v noci. Díky kamerovému systému a rychlému zásahu místních strážníků se ale z lupu neradovali dlouho.

V Karviné fungují poradenská místa pro kotlíkovou dotaci

29. července 2014 15:32 | Karviná | AUTO IMPORT

První pracovní den v srpnu startuje další společná výzva ministerstva životního prostředí a Moravskoslezského kraje pro podávání žádostí o výměnu kotlů. Opět je připraveno
60 miliónů korun, žádosti přijímá krajský úřad. Město Karviná chce podpořit zájem svých obyvatel, úředníci začali zájemcům pomáhat s vyplňováním žádostí.

Workout Karviná sklízí úspěchy

29. července 2014 14:13 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď vás blíže seznámíme s karvinským workoutem. Jde o skupinu mladých lidí, kteří svůj volný čas investují do svého zdraví a až 12 hodin týdně tráví čas v tělocvičně nebo na mobilních hrazdách v přírodě.

70 let umělecké činnosti Wandy Miech z Karviné

29. července 2014 13:09 | Karviná | AUTO IMPORT

Neuvěřitelných 70 let působí na uměleckém poli Wanda Miech, pětaosmedesátiletá pianistka a hudební pedagožka, která doprovází mnoho pěveckých sborů.

Primátor města F-M navštívil budovy Slezanu

28. července 2014 18:37 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Budovy bývalé textilky Slezan se staly dějištěm setkání primátora města Frýdku-Místku Michala Pobuckého s památkáři a majiteli objektů. Při společné prohlídce budovy zároveň diskutovali o dalších krocích.

Ve F-M vzniklo canisterapeuticko-vzdělávací centrum

28. července 2014 18:36 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V prostorách dobročinné organizace občanského sdružení Podané ruce bylo slavnostně otevřeno nové canisterapeuticko-vzdělávací centrum. To bude sloužit jak klientům organizace, tak také jeho zaměstnancům a dobrovolníkům.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Více