Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Nemocnice ve F-M má nové monitory dechu

10. února 2014 17:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Prostřednictvím nadace Křižovatka získala frýdeckomístecká nemocnice nové monitory dechu. Tyto přístroje umožňují sledovat dýchání a pohyby novorozených dětí, čímž pomáhají předcházet syndromu náhlého úmrtí.

Magistrát F-M podpořil sociální šatník ADRY

10. února 2014 17:40 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zaměstnanci Magistrátu města Frýdku-Místku podpořili sociální šatník Dobrovolnického centra ADRA. Několik měsíců probíhal na obou jeho pobočkách sběr ponožek, které poté ADŘE donesli zastupitelé města.

Technické služby F-M renovují městský mobiliář

10. února 2014 17:38 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Pracovníci Technických služeb města Frýdku-Místku se pustili do renovace městského mobiliáře. Za úkol mají vyspravit rozbité lavičky, ale třeba i dětské prvky jako skluzavky nebo fotbalové branky. Jak taková práce probíhá vám ukážeme v příspěvku.

Výstava účastníků fotografického workshopu v MěDK Karviná

10. února 2014 12:50 | Karviná | AUTO IMPORT

Před pár dny jsme odvysílali reportáž z fotografického workshopu na zámku Fryštát. Amatérští fotografové si tady pod vedením zkušených lektorů zkoušeli nafotit nevšední snímky. Ty nejlepší z nich - a to nejen ze zámku - jsou nyní k vidění na výstavě v karvinském domě kultury.

Den otevřených dveří na SPŠ Karviná

7. února 2014 14:51 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď nás čeká návštěva karvinské Střední průmyslové školy. S kamerou jsme školu navštívili v den otevřených dveří.

Nový domov v Karviné získal certifikát Vážka

7. února 2014 13:14 | Karviná | AUTO IMPORT

Nový domov v Karviné je druhým zařízením v Moravskoslezském kraji, který se může pochlubit certifikátem Vážka. Ten získal Nový domov za své kvalitní služby a lidský přístup k lidem s onemocněním demence a Alzheimerovou chorobou.

Karvinští předškoláci na lyžích

7. února 2014 12:56 | Karviná | AUTO IMPORT

Bez komentáře.

Nejlepší karvinští policisté roku 2013

7. února 2014 12:11 | Karviná | AUTO IMPORT

Nejlepší policisté z celého Karvinska získali v Havířově před zraky svých kolegů významná ocenění z rukou svých nadřízených. Ti si velmi dobře uvědomují, jak je jejich práce náročná. Mezi nominovanými byli i čtyři policisté z Karviné a my vám je teď ukážeme.

Sedmá ZŠ ve Frýdku-Místku má nové prvňáčky

6. února 2014 19:10 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zkraje týdne probíhaly na všech základních školách ve Frýdku-Místku zápisy dětí do prvních tříd. My jsme s kamerou navštívili sedmou základní školu na ulici 1. máje. Budoucí prvňáčci tam prožili vskutku nevšední den.

Složky IZS sehrály turnaj v sálové kopané

6. února 2014 19:08 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku se uskutečnil již šestý ročník turnaje v sálové kopané - O pohár ředitele Městské policie Frýdek-Místek. Turnaje se účastnilo celkem osm týmů, z toho sedm týmů bylo složeno ze složek integrovaného záchranného systému.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více