Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Vánoční vesling v Karviné

20. prosince 2013 8:55 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se konal Vánoční vesling. Šlo o soutěž dvoučlenných týmů ve veslování na trenažéru ve štafetě na 4 x 500 metrů. Veslovalo se pro dobrou věc. Výtěžek z veslování totiž putuje na konto nadačního fondu Dobrý anděl, který pomáhá potřebným lidem v celé zemi. Vánoční vesling připravilo občanské sdružení Valíme se.

Zvon vytáhli do věže kostela Povýšení svatého kříže horolezci

17. prosince 2013 14:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Do sanktusové věže karvinské kostela Povýšení svatého kříže dnes dopoledne nainstalovali nový zvon, který bude svolávat věřící k bohoslužbě. Zvon vytáhli do věže pomocí lan horolezci.

Karvinský like aneb sdílej s námi

17. prosince 2013 13:36 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinský like aneb sdílej s námi. Tak se jmenuje projekt mladých lidí, který je realizován v rámci projektu Cesta k městu aneb Mládež v akci.

Přírodní vědy pro každého a bez překážek pro karvinské děti

17. prosince 2013 12:36 | Karviná | AUTO IMPORT

Celkem 11 základních škol z Karviné a Orlové nabízí svým žákům podporu v přírodních vědách a to v rámci projektu Přírodní vědy pro každého a bez překážek. Talentovaní žáci se po vyučování scházejí, aby si prohloubili své znalosti z biologie, naopak slabší žáci se mohou doučovat například ve fyzice nebo chemii.

DC ADRA oslavila Mezinárodní den dobrovolníků

16. prosince 2013 17:31 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

K oslavám Mezinárodního dne dobrovolníků, který se koná vždy pátého prosince, se přidalo i Dobrovolnické centrum ADRA. Dobrovolníci využili této příležitosti a v ulicích se snažili informovat širokou veřejnost o svých aktivitách.

Mikuláš navštívil děti v Nemocnici ve F-M

16. prosince 2013 17:30 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Občanské sdružení Kiwanis uspořádalo pro nemocné děti ve frýdeckomístecké nemocnici mikulášskou nadílku. Hlavním cílem bylo přinést malým pacientům atmosféru Vánoc i na nemocniční lůžka a zpříjemnit jim tak pobyt v tomto zařízení.

FbC F-M pořádalo charitativní turnaj

16. prosince 2013 17:29 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Florbalový klub Frýdek-Místek uspořádal charitativní turnaj. Jeho výtěžek byl poté darován občanskému sdružení Linie radosti, která jej použije na chod svého denního stacionáře. Na průběh turnaje se můžete podívat v reportáži.

Ornitologové označují na Karvinsku doupné stromy

13. prosince 2013 13:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Slezská ornitologická společnost společně se správci státních lesů začala se systematickou ochranou doupných a odumírajících stromů na Karvinsku. Dutiny doupných stromů jsou totiž domovem mnoha ptáků, které využívají ke hnízdění.

V Karviné se konaly první farmářské trhy

13. prosince 2013 10:13 | Karviná | AUTO IMPORT

Farmářské trhy se staly tradicí v mnoha městěch našeho regionu. Vůbec poprvé lákaly stánky českých farmářů k nákupu i obyvatelé Karviné. Lidé je přivítali s radostí.

Některé školní bufety ve F-M čeká změna

12. prosince 2013 20:29 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Některé bufety na školách ve Frýdku-Místku čekají změny v sortimentu i stravování. Hlavní filosofií je nabízet dětem chutnou a hlavně vhodnější svačinu, namísto sladkostí a tučných jídel. Jak to bude fungovat vám povíme v reportáži.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více