Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karviná si s městy ze Slovenska a Maďarska vyměňuje zkušenosti s prací s Romy

13. listopadu 2015 12:53 | Karviná | AUTO IMPORT

Karviná se zapojila do evropského projektu nazvaného Pro Romy s Romy, ve které si společně s městy ze Slovenska a Maďarska vyměňuje zkušenosti a postupy v problematice vyloučených lokalit. Zástupci všech měst postupně konkrétní problematická místa navštěvují včetně škol v těchto lokalitách.

Domov se zvláštním režimem zahájil činnost

12. listopadu 2015 20:24 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Armáda spásy ve Frýdku-Místku slavnostně otevřela Domov se zvláštním režimem pro lidi bez přístřeší a zahájila tak oficiálně jeho činnost. Město tak jako druhé v regionu nabídne zázemí osobám bez domova se špatným zdravotním stavem. Během října se do domova nastěhovali první uživatelé.

Nevzhledné budky z města pomalu mizí

12. listopadu 2015 20:23 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Před čase jsme vás informovali o tom, že by z veřejných ploch ve městě měly zmizet budky a malé stánky. Většina z nich totiž nemá jednotný vzhled, je z laciných materiálů a tedy nevypadá hezky. V současné chvíli už budky z města pomalu mizí.

Město uctilo památku válečných veteránů

12. listopadu 2015 20:22 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Jedenáctého listopadu si lidé na celém světě připomněli významný Den válečných veteránů. Výjimkou nebyl ani Frýdek-Místek, proto se u památníku na centrálním hřbitově uskutečnil pietní akt za padlé i přeživší hrdiny.

Objevte Barvy Beskyd na frýdeckém zámku

12. listopadu 2015 20:19 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Návštěvníci frýdeckého zámku mohou v těchto dnech na chodbách objevovat Barvy Beskyd. Jedná se o novou výstavu, která vznikla díky nedávno proběhlé fotosoutěži.

K zemi půjdou další dva domy v Karviné-Novém Městě

10. listopadu 2015 16:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Zastupitelé města na svém posledním zasedání rozhodli o zbourání dvou zdevastovaných bytových domů v Karviné-Novém Městě a to na ulici Makarenkova a Mírová. V této problémové lokalitě už proběhly demolice několika domů společnosti RPG a to ze stejného důvodu - domy zničili nepřizpůsobiví občané tak, že jejich oprava už nebyla možná.

Aktuálně z Karviné 10.11.2015

10. listopadu 2015 14:29 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Dřívější odchody horníků do důchodu
2. Poznáváte zloděje jízdního kola?

V karvinském parku Boženy Němcové instalují opravenou fontánu

10. listopadu 2015 11:38 | Karviná | AUTO IMPORT

Práce na obnově prostranství před karvinskou Oázou v parku Boženy Němcové v těchto dnech vrcholí. Dělníci tady pracují nejen na zkrášlení celého prostoru, ale instaluje se i restaurátory zrenovovaná dominantní kašna.

Herečka Vilma Cibulková četla karvinským dětem

10. listopadu 2015 11:18 | Karviná | AUTO IMPORT

Herečka , dabérka a držitelka Ceny Thálie za mimořádný jevištní výkon Vilma Cibulková si našla čas a zastavila se v knihovně, aby tady přítomným dětem i jejich rodičům přečetla několik strašidelných povídek a pověstí. My jsme si tuto událost nenechali ujít, podívejte se.

Obrázky na skle malované v Muzeu Beskyd

9. listopadu 2015 21:27 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Muzeum Beskyd připravilo pro milovníky umění novou výstavu, která se tentokrát věnuje malbě na sklo. Návštěvníci mohou obdivovat obrazy známých umělců i dětí ze základní umělecké školy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více