Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Technické služby F-M instalují vánoční výzdobu

23. listopadu 2015 21:08 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby Frýdku-Místku vedle svých běžných činností začaly v těchto dnech s instalací vánoční výzdoby ve městě. Na sloupech veřejného osvětlení se tak objevují vánoční stromy, vločky a jiné ozdoby.

Občané mohou nominovat osobnosti na Cenu města

23. listopadu 2015 21:07 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístečtí občané mohou do konce roku předkládat návrhy na udělení Ceny statutárního města Frýdku-Místku za rok 2015. V průběhu příštího roku pak bude z nominovaných vybrán ten, který si cenu nejvíce zaslouží.

SŠED ve F-M uspořádala Den otevřených dveří

23. listopadu 2015 21:06 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Střední škola elektrostavební a dřevozpracující pořádala Den otevřených dveří. Návštěvníci z řad potenciálních studentů a jejich rodičů si prohlédli prostory školy a seznámili se s nabídkou učebních a maturitních oborů, které nabízí.

V Karviné-Fryštátě znovuotevřeli dům PZKO

21. listopadu 2015 12:06 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné-Fryštátě se ve čtvrtek uskutečnilo slavnostní znovuotevření zrekonstruovaného domu PZKO. Budova už opravu dlouho potřebovala. Změnil se nejen její vzhled, ale i prostory uvnitř. Oprava se mohla uskutečnit nejen díky dotacím, ale i příspěvkům veřejných institucí, firem a členů PZKO.

Aktuálně z Karviné 21.11.2015

21. listopadu 2015 11:08 | Karviná | AUTO IMPORT

1. 2. kreativní burza žen 28.11.
2. Den boje za svobodu a demokracii

Karvinské workoutové hřiště se rozrostlo o další cvičební prvky

21. listopadu 2015 11:07 | Karviná | AUTO IMPORT

Příznivci workoutu mohou v lesoparku Dubina začít využívat rozšířené hřiště pro venkovní posilování a cvičení. Druhou část sportoviště s novými prvky slavnostně otevřeli zástupci města a Nadace OKD, kteří do výstavby hřiště investovali více než půl milionu korun.

Hudební skladatel Josef Vejvoda oslavil v Karviné své sedmdesátiny

20. listopadu 2015 11:14 | Karviná | AUTO IMPORT

Posluchači dechové hudby mohli v Karviné oslavit společně s Malou černou hudbou sedmdesátiny známého skladatele Josefa Vejvody, syna autora po celém světě proslavené české polky Škoda lásky. Karvinská kapela připravila pro oslavence velký koncert.

Řidiče čekají dopravní komplikace na průtahu městem

19. listopadu 2015 21:23 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město čekají dopravní komplikace. Ředitelství silnic a dálnic začalo s opravou vozovky na průtahu městem. Některé úseky jsou v tuto chvíli hotovy, ty největší problémy ale teprve začnou.

Stromy v Komenského sadech jsou označeny cedulemi

19. listopadu 2015 21:22 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Odbor životního prostředí a zemědělství magistrátu města připravil a v říjnu letošního roku realizoval projekt „Označení stromů v Komenského sadech". Lidé se tak dnes mají možnost dozvědět celou řadu informací o dřevinách, které v sadech rostou.

Sběr listí běží ve Frýdku-Místku na plné obrátky

19. listopadu 2015 21:21 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby se během podzimních dnů naplno věnují úklidu spadaného listí. Dříve, než přijde první sníh, musí provést vyhrabání na všech veřejných plochách ve městě. S pracemi začaly už koncem října a nyní pokračují podle schváleného harmonogramu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více