Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Skončila anketa k projektu Stromy pro Karvinou

1. prosince 2015 14:06 | Karviná | AUTO IMPORT

Od jara letošního roku mohli obyvatelé města vybírat konkrétní druhy stromů a také místa, kde by v budoucnu měly růst a to v rámci projektu Stromy pro Karvinou. Anketa skončila a vy se teď můžete podívat, o jaké stromy mají lidé nejvíc zájem a kdy se budou sázet.

Nadace OKD ocenila v Karviné projekty neziskových organizací

1. prosince 2015 13:32 | Karviná | AUTO IMPORT

V obřadní síni karvinského městského domu kultury se sešli zástupci neziskových organizací z našeho kraje, které Nadace OKD nominovala na ocenění za nejpřínosnější projekty letošního roku. Vítěze jednotlivých kategorií vám teď ukážeme.

Na karvinském náměstí už stojí vánoční strom

1. prosince 2015 12:15 | Karviná | AUTO IMPORT

Od neděle už zdobí Masarykovo náměstí vánoční strom. Je patnáct metrů vysoký a poprvé se rozsvítí tuto neděli. Jeho příjezd na určené místo jsme si nenechali ujít společně s dalšími obyvateli města.

Na karvinském zámku Fryštát začala unikátní výstava

1. prosince 2015 12:04 | Karviná | AUTO IMPORT

Unikátní betlémy z přelomu 19. a 20. století a modely historických vláčků a železnice jsou k vidění na zámku Fryštát. Exponáty instaloval osobně soukromý sběratel Miroslav Smaha z Velvar, který nevšední sbírku vystavuje po celé České republice.

Základní školy ve F-M nabízí dětem i dietní stravu

30. listopadu 2015 23:21 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Několik základních škol ve městě nově nabízí žákům, kteří navštěvují školní jídelny, dietní stravu. Děti, které jsou odkázány na bezlepkovou či bezlaktózovou dietu, se nyní mohou bez starostí naobědvat. S přípravou speciálních jídel začala 1. a 11. základní škola.

Frýdek-Místek rozsvítil vánoční strom

30. listopadu 2015 23:20 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku už svítí vánoční strom. Tisíce lidí se uplynulý pátek sešly na náměstí Svobody, aby přihlížely jeho slavnostnímu rozsvícení. Připraven byl i bohatý doprovodný program.

Advent ve městě opět nabídne spoustu zábavy

30. listopadu 2015 23:18 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Rozsvícením vánočního stromu na místeckém náměstí odstartoval tradiční předvánoční program Advent ve městě. Magistrát prostřednictvím KulturyFM v rámci něj opět připravil celou řadu kulturních akcí.

Zdravotně postižení musí do konce roku vyměnit své průkazy mimořádných výhod

28. listopadu 2015 12:17 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď tady máme upozornění pro všechny osoby se zdravotním postižením, kteří vlastní některou z průkazek mimořádných výhod - TP, ZTP a ZTP/P. Jejich platnost letos totiž končí.

S adventem přichází do Karviné i bohatý kulturní program

28. listopadu 2015 10:15 | Karviná | AUTO IMPORT

S první adventní nedělí se v Karviné také probouzí vánoční život. Pestrý program si pro obyvatele i návštěvníky města připravil místní dům kultury. Na co všechno se tedy můžete v následujících dnech těšit, vám prozradíme právě teď.

Noví dárci krve z řad studentů Obchodně podnikatelské fakulty Karviná

27. listopadu 2015 11:16 | Karviná | AUTO IMPORT

Studenti Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity i zaměstnanci školy se rozhodli pro velmi užitečnou věc. Hromadně darovali krev. Pro mnohé z nich, včetně proděkana fakulty, to byla první životní zkušenost.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více