Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Na ZŠ Školská seznamovali vojáci Armády ČR žáky se svou činností

27. listopadu 2015 9:12 | Karviná | AUTO IMPORT

Na vybraných základních školách v celé České republice už několik let probíhají prezentační akce Armády České republiky, které organizuje Ministerstvo obrany. Děti se v rámci těchto aktivit dozvídají přímo od vojáků, jak funguje naše armáda, vyzkoušejí si první pomoc nebo protichemický oblek.

Na náměstích ve F-M už stojí vánoční stromy

26. listopadu 2015 20:40 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku už stojí vánoční stromy. Pracovníci Technických služeb je ukotvili na místeckém náměstí Svobody i frýdeckém Zámecké náměstí. Jako v předešlých letech oba stromy získalo město darem.

Rozsvícení vánočního stromu přinese bohatý program

26. listopadu 2015 20:38 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Sedmadvacátého listopadu se na místeckém náměstí Svobody slavnostně rozsvítí vánoční strom. Město prostřednictvím KulturyFM chystá v tento den bohatý program.

Občané mohou daň z nemovitosti platit přes SIPO

26. listopadu 2015 20:37 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Příspěvek se týká těch z vás, kteří mají povinnost platit daň z nemovitosti. Od příštího roku se totiž mění podmínky úhrady platby. Vedle běžných a známých způsobů je od příštího roku možné platit tuto daň také prostřednictvím SIPO.

Panenky sběratelky Pavly Dobíškové v Muzeu Beskyd

26. listopadu 2015 20:36 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Muzeum Beskyd uspořádalo novou výstavu, která tentokrát zaujme všechny milovníky panenek. Na frýdeckém zámku mohou návštěvníci obdivovat panenky sběratelky Pavly Dobíškové, která je sbírá už přes dvacet let.

Karvinským krasobruslařům se na Kahanci dařilo

24. listopadu 2015 16:42 | Karviná | AUTO IMPORT

Už po čtyřicátéosmé se do Karviné sjeli krasobruslaři z různých měst našeho regionu i vzdálenějších koutů, aby divákům a hlavně rozhodčím předvedli to nejlepší na soutěži žáků Karvinský kahanec. Karvinou reprezentovalo 11 závodníků, z toho čtyři předvedli svou jízdu v nejnižší kategorii -přípravky.

Město Karviná opět podpořilo obě místní nemocnice

24. listopadu 2015 15:41 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští zastupitelé schválili další podporu oběma místním nemocnicím. Hornická i krajská nemocnice díky tomu nakoupí nové přístroje pro diagnostiku a léčbu pacientů.

Na sněhovou nadílku jsou karvinské technické služby připraveny

24. listopadu 2015 14:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Technické služby města jsou připraveny na zimní údržbu silnic a chodníků. Sklady jsou plné posypové soli a inertu a v pohotovosti je připravená i veškerá technika. V případě náhlého sněžení jsou schopní okamžitě vyrazit do ulic.

Žáci karvinské ZŠ Slovenská se učili hrát na djembe

24. listopadu 2015 12:23 | Karviná | AUTO IMPORT

Zavedeme vás do hodiny hudební výchovy žáků karvinské Základní školy Slovenská. Byla velmi netradiční - děti z prvního stupně se mohly zaposlouchat do zvuků afrických bubnů a samy si na ně taky zkusily zahrát.

Vedení města navštívilo lokalitu Růžového pahorku

23. listopadu 2015 21:10 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zástupci města v čele s primátorem Michalem Pobuckým se opět vydali na obchůzku městem. Tentokrát jejich kroky vedly do Frýdku, přesněji do lokality známé jako Růžový pahorek, aby se podívali, co by se dalo v daném místě zlepšit, opravit nebo odstranit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více