Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Policisté F-M provádí preventivně dopravní akce

5. srpna 2013 16:39 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Během těchto dnů provádí frýdeckomístečtí dopravní policisté na silnicích ve městě celou řadu preventivně dopravních akcí. Na co se policisté kromě běžné kontroly dokladů nejvíce zaměřují je alkohol za volantem.

Fair play Tour Karviná 2013

2. srpna 2013 15:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Do Karviné přijeli mladí fotbalisté ze Slovenska a to v rámci mezinárodního výměnného pobytu, který je zaměřený na fair play hru. První kontakt na hřišti mají karvinští a bratislavští hráči úspěšně za sebou a my jsme u toho samozřejmě nemohli chybět.

Rekonstrukce karvinského gymnázia

2. srpna 2013 14:30 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinské gymnázium se připravuje na oslavy k 60. výročí svého založení a bere to hezky z gruntu. Ve škole se maluje, upravuje vstupní foyer, natírá se fasáda. Všechno se musí stihnout do září, kdy nejenže začne výuka studentů, ale proběhnou i zmiňované velké oslavy.

Zahrádkáři z Karviné počítají kvůli suchu první škody

2. srpna 2013 12:11 | Karviná | AUTO IMPORT

Letošní sezóna je pro zahrádkáře zklamáním. Kvůli jarním nepřetržitým dešťům museli zasít mnohem později, následná sucha pak způsobila úhyn některých plodin. Podle zahrádkářů byla letošní úroda nejslabší za několik let.

Univerzitní park v Karviné po změně ožil

2. srpna 2013 11:08 | Karviná | AUTO IMPORT

Univerzitní park v Karviné se změnil k nepoznání. Prošel rozsáhlou revitalizací a stal se krásným místem k odpočinku a relaxaci. Využívat ho mohou i rodiče s dětmi, pro které tady nechalo město vybudovat hrací koutek.

Beseda s Tomášem Utíkalem

1. srpna 2013 17:03 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Povídali jsme si s frýdeckomísteckým očním lékařem Tomášem Utíkalem o jeho misi do Malawi

MFK F-M zahájil druhou ligu vítězstvím

1. srpna 2013 12:56 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Městský fotbalový klub Frýdek-Místek nedávno postoupil do Fotbalové národní ligy. V tuto chvíli mají fotbalisté za sebou i první zápas a to s týmem Bohemians Praha. Jak zápas dopadl a jaké má klub plány do budoucna se můžete nyní podívat.

Práce na estakádě ve F-M jdou do skluzu

1. srpna 2013 12:54 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zhruba před čtrnácti dny jsme vás prostřednictvím naší reportáže informovali o průběhu prací na estakádě ve Frýdku-Místku, podle které měla být do konce července hotova první strana mostu. Podle nejnovějších informací se ale situace mění a práce na estakádě jdou do skluzu.

Večerní kontrola cyklistů v Karviné

30. července 2013 15:42 | Karviná | AUTO IMPORT

Na kontroly se teď o prázdninách musí připravit nejen řidiči, ale také cyklisté. Ti rádi spojují projížďky se zastávkou v hospůdce a po pár pivech a mnohdy i za tmy bez světel se pak vrací domů. A právě na ně se zaměřili karvinští policisté.

OKD zrušilo letošní Hornické slavnosti

30. července 2013 15:33 | Karviná | AUTO IMPORT

Hornické slavnosti se letos nebudou konat. Rozhodlo o tom vedení OKD. Firma tím pokračuje v sérii úsporných opatření, které v souvislosti se složitou ekonomickou situací, zahájila v květnu.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více