Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinský buk v soutěži Strom roku 2013

9. srpna 2013 14:26 | Karviná | AUTO IMPORT

Obyvatelé Karviné i všichni ostatní milovníci přírody mohou podpořit svým hlasováním 200 let starý strom z Černého lesa. Karvinský buk lesní se jako jediný z MS kraje dostal mezi 12 finalistů letošní soutěže O nejhezčí strom v republice.

Město F-M získalo osvědčení o úspoře emisí

9. srpna 2013 9:49 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město Frýdek-Místek získalo osvědčení o úspoře emisí. Zasloužilo se o to díky svým obyvatelům, kteří během loňského roku vytřídili více než dva tisíce tun odpadu. Frýdeckomístečtí občané tak přispívají k čistějšímu životnímu prostředí.

Vyjádření primátora F-M k policejnímu obvinění

9. srpna 2013 9:47 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Primátor města Frýdku-Místku Michal Pobucký se ve svém projevu vyjádřil k policejnímu obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby.

Radní F-M se vyjádřili k policejním obviněním

9. srpna 2013 9:45 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Policie obvinila 13 radních Frýdku-Místku ze zneužití pravomoci úřední osoby. Bývalí i současní členové rady města měli údajně zadat předražené zakázky na vyčištění příkopů a cest po povodních v roce 2010.

Karviná má za sebou první e-aukci energií

6. srpna 2013 20:27 | Karviná | AUTO IMPORT

Karviná má za sebou svou historicky první elektronickou aukci energií. Pro ty, kteří se do ní zapojili, dopadla výborně, v průměru nyní tito lidé ušetří více než 30% nákladů na elektřinu a plyn.

O víkendu vyvrcholil fotbalový Fair play Tour Karviná 2013

6. srpna 2013 20:25 | Karviná | AUTO IMPORT

O víkendu vyvrcholil projekt Fair play Tour Karviná 2013, o kterém jsme vás informovali v minulém expresu. Kromě Slovanu Bratislava, který je zde na výměnném pobytu, dorazily do Karviné další týmy z Polska, Slovenska a nechyběly ani čtyři české týmy zvučných jmen - Baník Ostrava, Zbrojovka Brno, Mladá Boleslav a Sigma Olomouc.

Karvinský multižánrový festival Dokořán je za dveřmi

6. srpna 2013 20:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Pozvání na další ročník festivalu Dokořán.

Motorkáři buráceli Karvinou

6. srpna 2013 20:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Kolona zhruba tří stovek motorek nejrůznějšího typu projela Karvinou. Burácející stroje si mohli lidé prohlédnout na vlastní oči na velkém parkovišti v centru města, kde na chvíli motorkáři svou jízdu přerušili.

Děti z F-M se seznamovaly s prací městské policie

5. srpna 2013 16:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Děti z F-M se seznamovaly s prací městské policie. Poučná, ale i zábavná akce se uskutečnila v rámci příměstského tábora s angličtinou, který pro frýdeckomístecké děti každoročně pořádá jazyková škola Schäfer School.

Stavba nového pavilonu v Nemocnici F-M běží naplno

5. srpna 2013 16:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Nemocnice ve Frýdku-Místku bude mít nový pavilon chirurgických oborů. Přípravné práce vedoucí k jeho stavbě započaly už zhruba před třemi měsíci, kdy nemocnici navštívili zástupci kraje a města, aby stavbu slavnostně zahájili. Jak výstavba od té doby pokročila a jaké práce se chystají dál vám prozradíme v reportáži.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více