Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Hokejisté HC Baník Karviná darovali krev

22. února 2013 14:27 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští  hokejisté se netradičně sešli místo na ledě v karvinské rájecké nemocnici, aby tady dobrovolně darovali krev společně se svými fanoušky. Někteří z nich darovali nejdražší tekutinu na světě poprvé v životě.

Maraton dopisů karvinského gymnázia

21. února 2013 14:23 | Karviná | AUTO IMPORT

Studenti gymnázia v Karviné se zapojili do projektu Amnesty International na pomoc lidem, kterým se děje bezpráví v různých zemích světa. Sepsali 1 800 dopisů, které poslali vlivným státníkům.

Stahování filmů a hudby může být nebezpečné

19. února 2013 13:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Stahování filmů nebo hudby je pro mnohé uživatele internetu běžná věc. Mnoho lidí si ale neuvědomuje, že když stahují např. pomocí P2P sítí, dopouštějí se trestné činnosti. Na to doplatil 18tiletý mladík ze sousedního Havířova, který zpřístupnil uživatelům internetu nelegální rozmnoženiny audiovizuálních děl. Jeho případ by mohl být varováním pro ostatní.

Aktuálně z Karviné 19.2.2013

19. února 2013 13:21 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Připravuje se svoz bioodpadu
2. Pozvánka na městský karneval
3. Pozvánka na ženský hokej - finále
4. Registry dělají stále potíže - připravujeme

Další opatření v rámci nulové tolerance v Karviné

19. února 2013 13:20 | Karviná | AUTO IMPORT

Nové postupy a opatření domlouvalo vedení Karviné společně se zástupci policie, strážníků i majiteli obytných domů v rámci nulové tolerance. Týkat by se měly především bezpečnosti v lokalitě Karviná-Nové Město, kde do půl roku dojde k demolici několika domů.

Nevšední zlatá svatba v Karviné

18. února 2013 13:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Po padesáti letech si manželé Surowkovi z Karviné zopakovali svůj manželský slib. Oddával je při tom stejný kněz jako před lety. A protože jsou oba manželé aktivními členy Sokola, výročí slavili společně s ostatními sportovci s bruslemi na nohou.

Zkušenosti s lehkými drogami mají v Karviné už desetileté děti

15. února 2013 13:49 | Karviná | AUTO IMPORT

Polovina desetiletých dětí už má v dnešní době za sebou první zkušenosti s cigaretami nebo alkoholem. Tuto šokující skutečnost zjistili na svých přednáškách o závislostech karvinští policisté. Děti přicházejí do styku s lehkými drogami nejčastěji přes své kamarády.

Výměna řidičáků vydaných do roku 2004

15. února 2013 11:41 | Karviná | AUTO IMPORT

Zpozornět by nyní měli všichni řidiči. Do konce roku 2013 si musí vyměnit své řidičáky všichni, kterým byl tento doklad vydán do 30. dubna 2004. Řidiči, kterých se tato povinnost týká, by ovšem neměli nechávat výměnu na poslední chvíli. Podle statistických údajů k 1. lednu letošního roku se tato povinnost v našem kraji týká téměř 90-ti tisíc řidičů. Ke konci roku proto hrozí dlouhé čekací fronty.

Aktuálně z Karviné 15.2.2013

15. února 2013 11:36 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Přihlašte se na Karvinský spinning maraton
2. Blíží se Karvinský talent 2013

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více