Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinští házenkáři porazili Duklu Praha

15. února 2013 10:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinští házenkáři mají za sebou další klíčový zápas. Nejdříve zdolali Brno a teď se jim zdárně podařilo vybojovat další vítězství, tentokrát nad věčným rivalem, pražskou Duklou.

Čističky vzduchu v karvinských mateřinkách

12. února 2013 13:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Všechny mateřské školky v Karviné jsou nově vybavené čističkami vzduchu. Město jich pořídilo celkem 83, do každé místnosti, kde si hrají nebo spí děti. Je to další krok, jak pomoci malým dětem lépe zvládat dopady nepříznivé smogové situace, která hlavně v zimní období, trápí obyvatelé Karviné.

Žáci ZŠ Borovského dokončili svůj soutěžní model auta

12. února 2013 13:16 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď se společně podíváme do karvinské Základní školy Borovského, která se zapojila do projektu „Technika nás baví" Agentury pro regionální rozvoj. Žáci měli mimo jiné za úkol postavit dřevěný model auta podle vlastního návrhu.

Bez komentáře - Karneval karvinské farnosti

12. února 2013 13:06 | Karviná | AUTO IMPORT

Bez komentáře.

Radek Štěpánek převzal v Karviné čestné občanství

12. února 2013 12:26 | Karviná | AUTO IMPORT

Slavný tenista Radek Štěpánek přijel do Karviné, aby převzal čestné občanství, které mu udělili zastupitelé města. Slavnostní předání se uskutečnilo na fryštátském zámku. Hned poté se Radek Štěpánek vypravil do ZŠ Dělnická, kde probíhala autogramiáda a ukázka Davisova poháru.

Prázdninové bruslení s karvinskými hvězdami

8. února 2013 15:25 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinské pěvecké a taneční hvězdy zpestřily svým vystoupením dětem bruslení na zimním stadionu. Bruslařům zarepoval například Lukrécius Chang nebo zatančil Daniel Herman známý jako Alien.

Novelu zákona o přestupcích v Karviné vítají

8. února 2013 15:24 | Karviná | AUTO IMPORT

V polovině ledna vešla v platnost novela zákona o přestupcích. Nově je zde zavedená nová sankce - zákaz pobytu. Lidé, kteří páchají přestupky ve městě, kde nemají trvalé bydliště, mohou být vykázáni až na tři měsíce. Novelu vítají v Karviné, kde už delší dobu platí nulová tolerance.

Dotace pro karvinskou kulturu a sport

8. února 2013 15:15 | Karviná | AUTO IMPORT

Sportovní kluby a organizace zajišťující ve městě Karviná kulturní dění se mohou radovat z finančního daru, který jim poskytl ze svého fondu primátor města. Například úspěšní karvinští boxeři si za získané peníze nechají vybudovat nový ring.

V Karviné řádí "spidermani"

8. února 2013 15:00 | Karviná | AUTO IMPORT

Velké nebezpečí hrozí obyvatelům Karviné-6, kteří procházejí kolem domů na ulici Makarenkova a Na Vyhlídce. Sběrači kovů začali postupně domy určené k demolici rozebírat. Ačkoli vlastník domů - společnost RPG zazdila všechny dveře a okno v přízemí, z domů záhadně zmizely všechny střechy a z otevřených oken na ulici padá sklo .

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více